Vloeibare voeding en veel regen...

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/08/2006 - 15:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vloeibare voeding en veel regen...

Nuttig is het natuurlijk niet om tuinplanten te voeden o.a. musa basjoo met vloeibare mest als het zoals nu gewoon begint te worden veel en hard gaat regenen.
Maar ik weet dat o.a. de musa basjoo elke week voeding nodig hebt om flink te kunnen groeien.

Nu heb ik super thrive en dat vind ik erg zonde om dat te geven als het zo blijft zoals de laatste regenperiodes zijn verlopen, want de planten nemen dan niet veel op als alles doorspoelt in de tuin.

Maar elke keer als ik voeding had gegeven kwam er weer zo'n heftige regenperiode.

Ik wil benadrukken dat de musa basjoo bij mij wel groeit maar niet snel, ze zijn na de winter goed teruggekomen, maar ik mag blij zijn met een stamhoogte van 60 cm. ik denk dat het niet veel meer zal worden, inmiddels is het al eind augustus.

di, 22/08/2006 - 03:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

mijn musa b staat gewoon in een pot (20 breed 30 hoog) en ik geef hem om de drie dagen vloeibare groene kamperplantenmeststof voor één liter water. Als hij tenminste wilt opdrogen, wat redelijk moeilijk is de laatste weken. Deze schijnt dus zelfs beter te groeien dan de uwe welke waarschijnlijk in de volle grond staat..?
ie is van 20cm stam bij aankoop in mini potje in mei gegroeid tot 'stam'hoogte van rond de 90cm.

ik heb hem deze namiddag uit zijn pot getrokken omdat deze veel te klein wordt en ik zag nog maar alleen wortels :-) en dat bijna 3 maanden.
Ik heb een nieuwe pot gekocht van 35 liter en daar mag hij het komende jaar content mee zijn, daarna kan hij pas genieten van de volle grond.

Voorlopig stel ik mij dus nog altijd vragen bij die 'dure' meststoffen. Mijn kamerplantenmeststof doet ook zijn ding en het aanwezige zout wordt wel *kuch* af en toe *kuch* met overvloedige regen.

di, 22/08/2006 - 03:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

-weggespoeld- ontbreekt in de laatste zin
excuses

di, 22/08/2006 - 22:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

wel een beetje veel mest om de drie dagen,ik geef om de week.

di, 22/08/2006 - 23:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

De banaan is een gulzige plant en heeft voor goede groei veel mest nodig,heb in voorjaar in goede potgrond gemengd met verteerde paardemest ingeplant, na een maand beginnen vloeibare voeding te geven om de twee dagen, nu sikkemensis stamhoogte1,50m met 4 uitlopers1m hoog, musa basjoo 1,70m hoog met 3 stevige uitlopers,staan in potten van 40l.
Vanaf nu is het nutteloos nog voeding toe te dienen, de bananen gaan nog amper 2 bladeren aanmaken en stoppen met groeien.

Groetjes A.Del

wo, 23/08/2006 - 01:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Om de drie dagen één lietertje water met meststof erin vind ik toch niet zo veel, zeker al omdat hij meer dan een liter water per dag vroeg.
En zo slecht ziet die der toch ook niet uit he voor een jong plantje, heb hem vandaag maar verplant naar een 35L pot. (was pot van een liter of 15.)

Vloeibare voeding en veel regen...
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag