vorige week gekocht!

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/08/2006 - 02:17
Ruud.A.

vorige week gekocht!

Vorige week heb ik bij de ik*e*a deze cycas revoluta gekocht..
Maar ik twijfel een beetje of hij daar goed staat.
Of de pot niet te klein is. en hoe ik hem het beste kan verzorgen..
hebben jullie tips?

vorige week gekocht!
di, 01/08/2006 - 14:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

De pot is zeker niet te klein, in deze pot kan hij jaren verder. En hij staat bij het raam (zuidkant?) dus zal hij wel voldoende licht krijgen. Een Cycas is geen moeilijke plant om te houden als je enige basisregels in acht neemt. Zorg voor een goede drainage en geef niet teveel water, zijn gevoelig voor wortelrot. Eénmaal per week bij normaal zomerweer is voldoende. 's Winters gaat de plant op winterrust, zet hem op een lichte standplaats waar de temperatuur zo'n vijftien graden is en verminder de watergift. Net niet laten uitdrogen. In het vroege voorjaar (begin april) kan je de Cycas bemesten met wat gedroogde koemestkorrels en/of een traag werkende meststof zoals osmocote. Ook af en toe wat vloeibare mest zal hem goed doen. Kijk ook eens bij de samenwerkingsbladeren, staat heel wat informatie over deze palmvaren.

Veel succes ermee!
groeten
Yves

di, 01/08/2006 - 13:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedank voor de info!

MOET ik de plant wegzetten in de winter, of kan ik hem ook gewoon daar laten staan?
Zou dat wel jammer vinden....

Dat raam is niet het zuiden maar het westen..

Heb hem voor 25 euro bij ikea gekocht, en ze heeft 19 bladeren....
vond het wel een aardig prijsje vergleken bij sommige tuincentra

Ik geef hem vloeibare palmvoeding, of kan ik beter van die kuip en potplanten voedingskorrels op de aarde strooien?

op sommigen bladveren zitten een of twee bruine uitgedroogde sprietjes...dit was al zo toen ik hem kocht...moet ik ergens voor uitkijken?

Hij staat op een schoteltje, dus het water kan uit de pot lopen

Alvast bedankt!

Groeten,

Ruud

di, 01/08/2006 - 14:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Ruud,
persoonlijk zou ik toch trachten de plant nu buiten te plaatsen, een beetje beschut tegen de middagzon (alhoewel dat vandaag en de volgende dagen geen probleem zal zijn!). Zeker bij nieuwe groei zal een tekort aan licht nogal lange bladeren geven. Voor de winter terug binnen plaatsen. Verder ben ik het volkomen eens met Yves i.v.m. de verdere verzorging.
De enkele bruine zijblaadjes kun je eventueel voorzichtig wegknippen; dat komt bij mij ook wel eens voor, maar is daarom geen voorbode van een eventuele verdere aantasting.
Groeten,
Paul

di, 01/08/2006 - 14:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Indien je hem toch in de woonkamer wenst te houden zorg dan dat hij 's winters niet te warm staat. Hij staat niet onmiddelijk in de buurt van een verwarmingselement dus twintig graden moet mogelijk zijn. Ivm met de voeding is het beter een traagwerkende meststof te geven in het voorjaar en af en toe eens wat vloeibare mest, vooral wanneer nieuwe bladeren worden gemaakt. Dan mag hij ook wat meer water krijgen dan normaal. Wat het licht betreft sluit ik mij aan bij Paul, in de zomer naar buiten op een zonnige standplaats. De eerste twee weken de plant laten wennen aan het felle licht, eerst in de schaduw en gelijdelijk verplaatsen naar meer zon (ivm bladverbranding). Vooral wanneer nieuwe bladeren worden gemaakt is licht heel belangrijk of je krijgt misvormde bladeren zoals op onderstaande foto.

vorige week gekocht!
di, 22/08/2006 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

In dit forum staat een foto van een palmvaren met misvormde bladeren. Thuis heb ik ook een palmvaren staan met enorme (misvormde) bladeren.

Hoe kan ik deze het beste behandelen?
afknippen?

Alvast bedankt voor de reacties!

Onderwerp gesloten