Vraag over Aroids

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 28/02/2013 - 16:02
Chrass

Vraag over Aroids

Goedemiddag allemaal,

Jullie zullen mij niet kennen. Ik ben nieuw op dit forum. Mijn naam is Christian Steijger. Ik ben een tijdje geleden via het internet in contact gekomen met het begrip vleesetende plant . Dit trok gelijk mijn interesse en sinds 3 jaar probeer ik nu vooral subtropische Drosera te kweken.
dat was dus het begin van mijn plantenhobby...

een jaar geleden trok een andere bizarre plant mijn aandacht. Rafflesia arnoldii. Ik kwam er helaas achter dat deze plant voor de gewone burger onmogelijk levend te houden is, dus ben ik verder gaan zoeken. Ik blijf groot fan van deze plant en hoop dat hij ooit op een normale manier te kweken is.

Ik kwam toen Amorphophallus Bulbifer tegen. Een geweldige plant. uiteindelijk een knol gekocht bij een handelaar in boskoop. De plant vond mij blijkbaar aardig want hij bloeide direct. Vervolgens geef ik hem een overload aan water en de knol was gereduceerd tot een hoopje snot. Beginnersfoutje...

Nu weet ik beter en heb ik naast vleeseters ook nog eens 5 verschillende Amorphophallus en 2 soorten Sauromatum in mijn bezit. Helaas heeft het virus mij goed te pakken en merk ik dat je nooit genoeg bijzondere planten kunt hebben... Vandaar deze vraag:

Weet iemand waar in europa ik deze planten vandaan kan halen?

Amorphophallus:
Amorphophallus atroviridis
Amorphophallus dunnii
Amorphophallus henryi
Amorphophallus kiusianus
Amorphophallus krausei
Amorphophallus paeoniifolius
Amorphophallus yuloensis
Amorphophallus yunnanensis

Helicodiceros muscivorus

Ik weet een adres in de VS maar dat gaat een beetje duur worden...

Ik hoor graag van jullie!

Groet,
Chrass

do, 28/02/2013 - 20:10
david d

probeer eens bij seedgarden of eden, deze persoon heeft veel verschillende soorten.mvg

vr, 01/03/2013 - 10:20
Chrass

@David D

Seedgarden of eden ken ik wel. Hij heeft veel staan maar nog veel meer out of stock . Ik kijk elk voorjaar regelmatig op zijn site omdat het echt momentopnames zijn van wat hij heeft staan. Bovendien heeft hij alleen de eerste 2 pla

ma, 04/03/2013 - 01:08
hent v

Hoi

Sake Kuipers van aroid.nl al gevraagd.

Gr Hent

ma, 04/03/2013 - 09:53
Chrass

Bij aroid.nl is mijn hele aroid verslaving begonnen. Op zijn site staan deze soorten niet vermeld
maar een mailtje sturen kan natuurlijk nooit kwaad. ...

zo, 07/04/2013 - 14:35
nepetra

Hallo Chrass

Ik heb 10 zaden van Amorphophallus paeoniifolius gezaaid en verwacht zeker wel 7 planten die opkomen. Als ze dus in de herfst een plantje zijn mag jij er ook wel van hebben. Is dus wel kwestie van geduld hebben. En of je in de buurt van Vlaardingen woont. Ik heb deze zaden uit Thailand laten komen. Was niet zo duur ( ong. 5 euro) en de zaden waren vers met al een kleine groeipunt. Maar ok....een zaadje is voorlopig nog lang geen bloeiende plant. Als je op ebay .co.uk een zoekopdracht intoetst kom je ook een eind voor bollen of zaden . Misschien ook ebay.de.

Succes met de planten

Nepetra

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag