Waar olijfboompjes ver-kopen?

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/05/2007 - 12:37
lenn-art

Waar olijfboompjes ver-kopen?

Hallo allemaal,

Een tijdje geleden heb ik een aantal olijfbomen gekocht waar ik toch weer vanaf wil. We willen liever een snelgroeiende plant in onze tuin in plaats van een langzaam groeiende olijfboom. Nu heb ik ze op marktplaats gezet en enkele zijn er al verkocht. De mensen die ze opgehaald hebben, waren erg enthousiast over de boompjes. Maar de laatste blijven staan terwijl ze net zo mooi zijn! (sterker nog, het zijn de grotere exemplaren!).

Nu is mijn vraag: waar kan ik deze olijfboompjes het beste verkopen? Mijn indruk is dat marktplaats een massa-plaats is die niet erg geschikt is voor deze exclusievere boompjes.

gr, Lennart

di, 08/05/2007 - 13:17
Jardin Exotique

Nú pak je het juist aan. Je hebt nu een verkapte advertentie geplaatst op deze site. Wie weet heb je geluk. Iedereen weet dat Marktplaats gewoon de beste site is om iets te verkopen, exclusief of niet. Succes !

di, 08/05/2007 - 14:36
steveD

Hallo,

Volgens mij klopt er iets niet in je bericht. Een olijfboom groeit helemaal niet traag, zeker niet als ze nog jong zijn. Je zegt dat je ze al een tijdje hebt, dus moet je wel groei gezien hebben. Weet ook dat de groeiperiode juist begonnen is. Mijn olijfboompje is vorig jaar zo'n 1.5 meter gegroeid, toch goed op één jaar hé. Gewoon eerlijk zijn en zeg dat je olijfbomen verkoopt en verzin er geen stom verhaal bij.

Groeten

di, 08/05/2007 - 15:07
lenn-art

Waar slaat dit nu weer op?

In de tijd dat ze hier staan zijn ze echt niet zo hard gegroeid. Ja, er zitten wat jonge blaadjes aan maar ik heb ze niet opgemeten. Als ze nog 1,5 meter binnen een jaar gaan groeien, heb ik opeens bomen van 3 meter? Dan laat ik ze wel staan.

De situatie is dat er achter ons huis oude bomen gekapt worden. Maw. we zitten opeens tegen een leeg gat van 25 meter hoog aan te kijken. Dat willen we graag compenseren met groen in onze tuin. En bij nader inzien is olijf daar niet geschikt voor (tenzij ze echt 1,5 meter per jaar gaan groeien :-) ). Druif of riet voldoet in onze omgeving veel beter, omdat ze veel groen moeten compenseren.

Voordat je komt met een beschuldiging dat ik een stom verhaal vertel moet je wel eerst het hele verhaal weten hoe bij mij thuis de situatie eruit ziet. Ik probeer gewoon een goede oplossing te vinden voor een gat in het groen wat er opeens komt.

di, 08/05/2007 - 17:45
steveD

Hallo,

Als dit zo is wil ik mij graag verontschuldigen, maar er zijn soms mensen die echt wel dingen willen verkopen of promoten op dit Forum en naar mijn mening is een forum niet het juiste middel om dit te doen.
Bij deze, excuseer mij.

Als je veel plaats hebt, denk eens aan bamboe.

Ps: of iets meer tijd, wees gerust de olijfen zullen groeien. Maar als je echt mooie wil moet je ze wel elk jaar goed snoeien, dan word de stam veel mooier.

Je sprak over druiven, is inderdaad mooi in de zomer, maar in de winter stelt het niks voor. Dan heb je meer aan iets blijvend groen.
Je hebt verschillende grassoorten die meer dan 3meter hoog worden.
Groeten

di, 08/05/2007 - 17:53
lenn-art

Dan is bij deze dit misverstand uit de wereld geholpen :-) Ik geef toe, ik heb er een aantal staan maar heb bewust geen link ofzo gegeven in dit topic.

We hebben een vrij grote plaats achterin de tuin en bamboe (of riet?) zou goed kunnen. De bomen (die grote van 25m dus) die weggaan geven nu nog een mooi geluid in de wind. Nu hoorde ik eenzelfde geluid afgelopen zaterdag bij iemand anders veroorzaakt door bamboe. We gaan zeker eens kijken naar verschillende soorten grasen.

Maar terug naar de vraag waar het mee begon. MP is de beste plek om deze boompjes te verkopen? Of zijn er nog andere fora's waar veel exotenliefhebbers komen?

di, 08/05/2007 - 18:41
dushi

Hier bij vraag en aanbod!

do, 10/05/2007 - 00:25
arian

Hoi ik heb nog een grote bos bamboe, mag je gratis komen uitgraven en ophalen, is denk ik zo'n 4 mtr hoog welke soort het is weet ik niet, maar hij is het hele jaar door groen.
Als hij te groot is kun je hem ook evt snoeien.

groetjes arian

do, 10/05/2007 - 02:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Arian: er is een vraag-en aanbod site!

do, 10/05/2007 - 12:06
lenn-art

Hoi Arian,

Laat even weten wanneer je het op de V&A site hebt gezet!

Gr, Lennart

do, 10/05/2007 - 15:18
arian

Hoi Lennart hij staat erop.
Sorry aan de v en a site had ik niet gedacht

Groetjes arian

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag