wanneer gaat hij bloeien??

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 10/04/2010 - 15:08
thomas_almelo

wanneer gaat hij bloeien??

ben ik weer,

ik heb vorig jaar een musa velutina geplant,
hij staat nu in de serre en gaat van het zomer lekker naar buiten. mijn vraag is, iemand een idee wanneer hij kan gaan bloeien? hij is zo`n 1 meter.

wanneer gaat hij bloeien??
za, 10/04/2010 - 15:20
peter42

Ik heb even Musa Velutina bij google ingevuld, en dit is wat ik vond.

Klein blijvende banaan, tot max. 1,5 meter hoog,afkomstig uit de koudere streken van Azië. Makkelijk te kweken op een luwe warme plek buitenshuis. Kan hele pollen vormen die de tuin een tropisch tintje geven. Bijzonder is dat deze soort makkelijk in bloei komt. Hij heeft gele bloemen die prachtig tegen de rode schutbladeren afsteken. De bloem kan al na een maand of 5 verschijnen het kan ook een jaar of wat duren. Daarna verschijnen eetbare, vrij zoete dwergbanaantjes, vol met kleine zwarte zaden dus niet echt een feest om te eten. Door z'n beperkte omvang is deze soort zeer geschikt als kuipplant. Ondanks wat geruchten die beweren dat deze banaan redelijk winterhard is, zijn er tot nu toe geen goede overwinter-ervaringen mee in NL/B. In Costa Rica (foto) groeit deze banaan als bermonkruid. Meegebrachte zaden bleken goed kiemkrachtig, er zitten er een stuk of honderd in een banaantje. Het bleek dat nadat de banaan al richting bederven ging de zaden veel makkelijker uit het vruchtvlees te pulken waren

za, 10/04/2010 - 15:23
peter42

Btw, kun je voortaan niet even de foto's rechtop zetten voordat je ze plaatst? Dat scheeld een hoop nekklachten.

za, 10/04/2010 - 16:12
thomas_almelo

bedankt voor het snelle antwoord! dus ik denk dat hij van het zomer kan gaan bloeien;) hij heeft idd al 4 kleine dochterplantjes aan gemaakt. ben heel benieuwd. het zou namelijk de m. velutina pink zijn.

groetjes
probeer de volgende keer de foto`s rechtop te plaatsen.

za, 10/04/2010 - 18:49
leeuwtjes

Musa Velutina bloeid elk jaar hier
en ook de musa Zebrina.

wanneer gaat hij bloeien??
za, 10/04/2010 - 18:52
leeuwtjes

Musa Zebrina.

wanneer gaat hij bloeien??
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag