Wij in het noordwesten hebben vannacht geluk gehad

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 07/01/2009 - 01:30
edwardkarin

Wij in het noordwesten hebben vannacht geluk gehad

Want de temp. nam me toch een duik na de namiddag niet normaal meer, het vroor om 21.00u. in Almere al -8 graden, dat hadden als deze warmtefront niet was gekomen, zeker wel -15 geworden of minder nog, maar door dit frontje die van noord naar zuid trekt loopt nu de temp. zelf alweer op het is hier nu nog maar -6 om 0.25u.
Morgen komen wij hier wel boven het vriespunt uit en het zal hier niet zo hard meer gaan vriezen verwacht ik, maar voor onze tuinvrienden onder midden Nederland is er minder hoop.

Houdt de voorspellingen goed bij en volg de weermodellen, want er wordt op weerforums gespeculeerd dat er wel weer hoge druk opbouw gaat plaatsvinden, eerst maar zien of dat wel gaat gebeuren, vanaf zondag zitten we allemaal boven de 0 graden zowel overdag al in de nachten.

Maar hopen dat de westelijke stroming stand houdt tot maart en dan lente, maar wel met flink wat schade ben ik bang.

Een tip laat je planten met rust, niets doen dat is het beste.
Ze moeten bjkomen, en de grond is nog dagenlang koud en bevroren.

gr. Edward (tja wie had dit verwacht een jaar geleden -20 tjonge jonge, en het is in Limburg nu wel een feit.)

wo, 07/01/2009 - 10:58
Matthijss

Was het niet 3jaar geleden dat het in maart nog een keer twintig graden gevroren had in marknesse, vlak bij jou in de buurt? Ik ben benieuwd naar die kollossale jubaea diezein limburg ergenshebben staan, maar daar zullen ze wel een dekje over hebben gedaan. Toch zou ik memaar net te veel zorgen maken.
Als mijn Phoenixen het gaanoverleven wordt het overigens, zeker als we een lang groeiseizoen krijgen hier wel een stuk ingewikkelder, Dan heb ik volgendjaar een stuk meer in te pakken.

wo, 07/01/2009 - 14:26
kristof p

hier werd het -6.4°C. valt erg goed mee vind ik. dit minimum was ook maar van erg korte duur. het kwik bleef erg lang rond de -5.5/-6 schommelen om dan vanaf ong. 23h, toen de eerste wolken kwamen, geleidelijk weer omhoog te klimmen...

gr
Kristof

wo, 07/01/2009 - 15:52
balaton

hoi hier net over de grens vroor het -15 dan kan ik nog van geluk spreken in retie vroor het -20

wo, 07/01/2009 - 18:13
Annis

Hier in Zuid-Limburg (Sittard) vroor het vannacht ongeveer-10. De -20 hebben we hier gelukkig niet gehad de laagste temperatuur was -15. Alles buiten overdekt neergezet en de potten goed ingepakt met noppenfolie. Er zal toch wel wat sneuvelen maar we zien wel waar het schip strand.

Ann

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag