Wonderboom 3 weken geleden gezaaid...

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 20/06/2008 - 01:45
edwardkarin

Wonderboom 3 weken geleden gezaaid...

Mooi toch, en hoe groot wordt ie, nog een meter?

Wonderboom 3 weken geleden gezaaid...
vr, 20/06/2008 - 10:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je hebt ze nogal laat in het seizoen gezaaid. In grote pot worden ze nu nog ongeveer een meter, in volle grond iets meer. Uiteraard is e.e.a. wel afhankelijk van de hoeveelheid zomerwarmte en juiste verzorging.

Ruud

vr, 20/06/2008 - 10:44
edwardkarin

Hoi Ruud, in de volle grond heb ik ook gezaaid, staat ook al reeds boven de grond, 1 pot in de voortuin op het zuiden laat tot nog toe op zich wachten.
Zie het na de vakantie wel weer, is altijd schrikken hoe onze tuin er dan uit ziet, niet dichtgegroeid, maar je merkt dat je dan 15 dagen gemist hebt, als je thuis bent merk je dat niet zo, en voor de verzorging kan je direct aan de bak maar ja dat hoort bij vakantie.

gr. Edward

vr, 20/06/2008 - 18:44
kroisos

als je ze vroeg op het jaar direkt in de volle grond zaait kunnen ze toch gemakkelijk meer dan 3m hoog worden. het worden prachtige grote planten met grote bladeren :). tijdens milde winters zaaien ze zichzelf uit. dit jaar was de winter net iets te koud en heb ik jammergenoeg nog geen plantjes gezien in de tuin. dit word dan maar een jaartje overslaan en volgend jaar vroeg in het voorjaar zelf zaaien....

gr
Kristof

za, 21/06/2008 - 01:45
pouky

Vind het ook redelijk laat om ze in pot te zaaien, volgens mij kan het beter in volle grond. De wonderbomen in pot staan zeker al een halve meter hoog.In een gewone pot van 24 cm. Maar de pot word blijkbaar klein. ik zou niet weten hoe groot een pot voor een wonderboom moet zijn. Het is ook het eerste jaar dat ik ze gezaaid heb. Ik heb er enkele vanuit pot in volle grond geplaatst. Maar ik heb de indruk dat ze tere wortels hebben en zich niet makkelijk laten verplanten. Mijn zaailingen vielen om, ik heb dan raad gevraagd op het forum, ze vertelde me toen dat ik ze in volle zon moest zetten, en inderdaad mijn zaailingen herpakte zich. Waarvoor mijn dank. Wel een zeer giftige plant. De konijnen komen wel aan de jonge bananenplantjes, maar laten deze zeer giftige plant links liggen.(alhoewel ze deze planten nog nooit gezien hadd

exotische groetjes Koen

za, 21/06/2008 - 18:57
phil2

Dag edward
was enkele dagen afwezig dus nog vlug foto van wonderboom van vorige zomer in volle grond
Groetjes Philip.

Wonderboom 3 weken geleden gezaaid...
zo, 22/06/2008 - 20:20
kroisos

Heb ook nog een foto gevonden van vorige zomer...

Wonderboom 3 weken geleden gezaaid...
Onderwerp gesloten