Yucca aloifolia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/05/2010 - 21:58
edwardkarin

Yucca aloifolia

Mijn mooie yuccainfo-icon aloifolia heb ik uitgegraven, de 2 stammen braken daarmee zomaar af en stonken waren verrot, de kroon was al bruin geworden, dus de winter is teveel geweest voor deze mooie yucca die ik al 5 jaar heb op deze plek.
Nu is het geluk wel zo dat de hoofdstam al zijuitlopers hebt, dus het komt wel weer goed maar dat duurt wel weer even, hij gaat wel weer terug op z'n plek in de voortuin.

Yucca aloifolia
wo, 12/05/2010 - 15:11
kraikkonen

Ik wil een yuccainfo-icon aloifolia 'spanish dagger' aanschaffen. Wat zijn de voors of tegens t.o.v. een gewone aloifolia van deze cultivar? Weet iemand dat?
Hoe winterhard zijn ze gebleken?

wo, 12/05/2010 - 15:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

'Spanish Dagger' is geen cultivar van Yuccainfo-icon aloifolia, maar de inlandse benaming (Spaanse bajonet) van deze plant, vanwege de vlijmscherpe bladpunten.

wo, 12/05/2010 - 15:58
edwardkarin

Spaanse bajonet is inderdaad een bijnaam, en dat klopt ook want de bladeren prikken/steken door je armhuid heen.

Yuccainfo-icon aloifolia is relatief winterhard, maar toch verloor ik na de bloei in de winter van 2008/2009 een kop van de 2 koppen.
Deze werdt rot door het bekende probleem, een uitgebloeide bloemstengel eruit geknipt met de snoeitang dan blijft er water in staan, de winterkou zorgt voor de rest.
Deze winter is de 2e kop eraan gegaan, maar de moederstam heeft uitlopers en wel 3 stuks zag ik, dus ik krijg weer zijscheuten gelukkig.

Yucca's hebben het moeilijk in natte grond, dat willen ze niet.

Ik weet niet hoeveel de vorsttolerantie is van de yucca, ik begreep -15 maar dat denk ikzelf niet?

gr. Edward

Onderwerp gesloten