yucca carnerosana

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 29/09/2006 - 20:32
Roger01

yucca carnerosana

De bast van mijn yuccainfo-icon carnerosana is aan 1 kant gebarsten en komt los van de stam. Weet iemand of dit normaal is voor deze soort en of t kwaad kan?

vr, 29/09/2006 - 22:19
rwo

Weet het niet, maar ziet de plant er goed uit en is ie goed aan de groei dan zou ik me niet zoveel zorgen maken.
Is het veel bast die loskomt?
gr.
Ruud

za, 30/09/2006 - 14:50
Roger01

hierbij een foto

yucca carnerosana
za, 30/09/2006 - 15:37
rwo

Zoals gezegd, ik zou ook niet weten wat je eraan kan doen, maar als het niet erger wordt en de plant groeit verder goed, zou ik me niet al teveel zorgen maken.
Ik heb nog wel even bij die van mezelf gekeken maar niks aan de hand
Ik weet wel dat kwekers van die slappe yuccas wonden van afgesneden stammen nog wel eens dichtsmeren met een soort grijze pasta maar wat dat voor spul is en of dat bij jou ook werkt?
gr.
Ruud

zo, 01/10/2006 - 15:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Roger01, ik heb ook een yuccainfo-icon carnerosana, die het niet al te best doet qua groei.
De groei staat stil en ik kan me herinneren 2 jaar geleden toen ik de plant uit de pot haalde op zijn plek in mijn tuin plaatste dat er bijna geen wortel aan de kluit zat, ik weet niet of de reden is dat ie het nu zo slecht doet.
Ik had deze gekocht bij Marc deVrome, voor dacht ik 95 euro, met 1 meter stam.
2 maanden geleden liet de onderkant van de stam nog wat schuim zien aan de buitenkant, ik heb dat maar weggespoeld met water, maar de bast staat wel los als je ertegenaan klopt, ik doe er niets mee, afwachten is het beste denk ik?

De tijd die komt is niet positief voor deze planten, jammer in deze warme zomer heeft deze yucca niets laten zien, ik heb ook in april een yucca rostrata gekocht in Limburg bij tropical centre een dubbelstammige, ook die groeit niet, maar dat was en is een bare roots.

Ik hoop dat een yucca kenner hierop onze berichten reageerd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag