Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!

29 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 26/09/2006 - 04:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!

Hier foto's van mijn voortuin, er zijn mensen die ervoor stil blijven staan, er worden vragen gesteld 'of deze planten het wel uithouden hier in ons klimaat', maar wij op dit forum weten wel beter, ik vertel het de mensen die het willen weten, wie weet steek ik ze met mijn passie ook aan.

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
di, 26/09/2006 - 04:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bonte yuccainfo-icon gloriosa met 4 bloemstengels...

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
di, 26/09/2006 - 04:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Van een andere kant gefotografeerd...

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
di, 26/09/2006 - 04:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

2 yuccainfo-icon gloriosa in bloei, met ertussen mijn yucca aloifolia...

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
di, 26/09/2006 - 04:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Entree naar de voordeur...

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
di, 26/09/2006 - 04:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Naar de zijtuin, nog een laantje yuccainfo-icon gloriosa met een fatsiainfo-icon japonica variegata...

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
di, 26/09/2006 - 11:05
ziggy

Hoe oud is de yuccainfo-icon eer die bloeit?

di, 26/09/2006 - 11:32
rwo

Hoi Edward,
mooie planten en mooi weer voor de bloei, hopen dat het nog even aanhoudt zodat ze dit jaar nog een beetje kunnen herstellen.
Is de onderste foto geen recurvifolia?
gr.
Ruud
ps is je carnerosana nog iets aan het doen?

di, 26/09/2006 - 14:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

De onderste foto is inderdaad een recurvifolia, die heb ik nog met een stel andere uit een tuin mogen halen ergens in noord-Brabant 3 jaar geleden, o.a. de foto naar de voordeur toe, daar staat ook een recurvifolia vanuit diezelfde tuin 3 jaar geleden.

Hoe oude mijn yuccainfo-icon's zijn weet ik niet, de grote bonte gloriosa zagen we 2 jaar geleden staan bij een rozenkweker op een terrein in Aalsmeer ik ben uit mijn auto gestapt en heb toen binnen gevraagd of deze te koop waren, toen ging de eigenaar van de rozenkwekerij bellen met degene die dat deel van hem huurde en daar deze yucca's op had staan(er stonden er zeker 500 yucca's), dat waren toen al grote exemplaren ik betaalde er ook 45 euro voor, maarwaar vind je nou zo'n mooie gloriosa variegata, imiddels heeft deze er al veel zijscheuten omheen staan en heeft 4 bloemen erin zitten, dus die krijgt weer nieuwe groeipunten genoeg.
De 2 groene heb ik bij een tuincentrum gekocht in Almere, die waren toen in het formaat waar je al snel een gloriosa voor koopt van zeg maar 15 euro, hoe oud de plantjes dan zijn, heb geen idee, maar dit is een tuin op het zuiden en het is hier altijd warm, dus dat wil wel natuurlijk.
Ze staan warm en veelal droog, ik heb er ook mooie cactussen tussen staan, de opuntia humifusa en ook nog wat ander opuntia's al 3 jaar lang nu, zonder er iets aan te doen.
In het scheidingstrelliescherm tussen onze buren, groet de passieflora in een jaar volledig alles dicht, gaat hier werkelijk als een speer.

di, 26/09/2006 - 14:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Ruud wouterson, mijn recurvifolia staat feitelijk stil, ik weet niet wat ie aan het doen is, maar aan de bovenkant vanuit het groeihart gebeurd er niet veel meer al maanden lang eigenlijk.
Mijn yuccainfo-icon rostrata van asian gardens is ook minder mooi geworden, dat is een bare roots, maar die recurvifolia feitelijk ook, want er zat toen ik deze 2 jaar terug in de tuin aanplantte geen wortel aan, maar hij groeide goed toen, en heeft de winter 2005-2006 overleeft.
Maar ik hou mijn hart vast voor de winter 2006-2007, want dan zijn ze toch zwakker of ze concentreren zich op de wortels nu?

Ik heb geen idee verder?

Gr. Edward,

di, 26/09/2006 - 14:38
rwo

Die bonte bij die kweker ken ik, staan er dit jaar overigens niet.
waarschijnlijk zijn ze nu inderdaad wortels aan het vormen.
Ik heb er dit voorjaar ook 1 bare rooted aangeplant en deze doet tot nu toe ook helemaal niks, 1 die ik vorig voorjaar had aangeplant deed ook helemaal niks tot begin aug. Nu is ie als een achterlijke aan het groeien geslagen.
gr.
Ruud

di, 26/09/2006 - 15:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Ruud, ahaaa... ik weet precies hoe jij bent, je bent net als ik namelijk, je hebt echt een neus voor exoten, man.. man.. ik heb het niet anders, waarom ik dat zo uitdruk, omdat jij ook weet waar die yuccainfo-icon gloriosa's hebben gestaan.
Later ben ik er nog weleens langs gereden maar de plek was leeg, geen yucca's meer.
Ik woon er niet in de buurt maar we kwamen uit Kudelstaart voor een fietsje voor mijn zoon die toen 3 jaar was.
We reden er op de heen weg al langs.
Ik kom vaak bij tuincentrum 'het oosten' ik ken de omgeving wel aardig, we gaan ook weleens met de kids vliegtuigen spotten langs de startbanen.
Jij kent ook de 3 palmen wel langs de dijk, van Las Palmas daar hadden we het al eens over gehad dacht ik?
Zal jj zeker wel weten, want jij hebt er ook een neus voor begrijp ik.
Maar Ruud ik heb mijn planten overal vandaan, met al mij vorige auto's heb ik zoveel in ons land afgereden daarvoor, jaren lang, ook in onze vorige tuin voordat we dit huis kochten, ik heb veel meegenomen gelukkig en mijn tuin aardig op peil na 3 jaar hier te wonen.
Er zijn ook dingen mislukt natuurlijk.

Zoals jij bezig bent exact hetzelfde als ik.

Je kent ook de prijzen en de planten goed, je weet wat duur is en een koopje is.

Nu is het klaar, de tuin gaat de herfst in, dus ik stop er niets meer in.

di, 26/09/2006 - 16:08
cbsorko

hoi randstatters,

in mei was ik ook in Aalsmeer tuincentrum "het oosten".
Heb daar 10 groene Gloriosa's en 6 Varieteiten meegenomen voor weinig geld.
Mooie planten met veel wortels voor 6.75 Euro per stuk.
Hier bij mij in de buurt in een tuincentrum verlangen ze 50 Euro voor de zelfde plant ;-)

Groeten Jan.

wo, 27/09/2006 - 03:11
rwo

Nou Edward,ik heb daar niks gekocht want ik heb er al 1 een jaar of 10 in de tuin staan. Ik woon daar in de buurt en kom er met enige regelmaat langs en ze vielen wel op. Die trithrinaxen ken ik ook zijn beste planten! (ook prijzig denk ik)ik haal inderdaad m'n planten overal en nergens vandaan, maar toch vnl in de buurt er is hier genoeg te koop . Helaas heb ikmaar een klein rot(s)tuintje wat al aardig vol is. Aan de overkant van die rozenkweker zit een kweker die een jaar of 4 geleden een stuk of 20 trachys rond z'n kassen hadgeplant na 1 winter was er nog maar 1 over die er nu nog staat? onbegrijpelijk. Het straatje erna zit de grootste cactuskweker van nederland die 1 dag in het jaar open is (vroeger iedere zaterdag) daar kan je ook soms voor relatief weinig geld erg mooie dingen kopen . Volgens mij zit daar nog veel meer aan interessante kwekers in de buurt.
Ik heb inderdaad ook m'n laatste aankoop van het jaar gedaan hoewel ik nog wel op zoek ben naar hesperaloe parviflora, maar goed volgend voorjaar is ook ok.
gr.
Ruud

wo, 27/09/2006 - 03:13
rwo

Trouwens Jan,
wat moet je met 10 van die dingen, heb je zo'n grote tuin of handel je erin?
gr.
Ruud

wo, 27/09/2006 - 12:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oke Ruud, duidelijk...

Mijn tuin staat ook vol nu, ik heb veel meegenomen uit mijn vorige tuin, uiteraard de exoten zal je begrijpen.

Ik vond het grappig dat jij precies wist waar ik het over had en je deze yuccainfo-icon's had zien staan 2 jaar geleden, dat wil zeggen dat je er direct oog voor hebt en de exoten bij jou in je omgeving al direct opvallen, in dit geval is deze buurt ook jou woonomgeving.

Er zijn veel mensen die het niet eens zien, logisch als het je interesse ook niet hebt.

Maar ik heb veel adressen gevonden via internet natuurlijk, ik heb veel gunstig kunnen kopen, 3 jaar geleden kocht ik hier voor mijn nieuwe achtertuin 2 grote trachycarpussen, dat was de wens van mijn vrouw en mij om dat hier in deze grotere tuin te doen.
Die kocht ik in Vriezenveen bij tuincentrum Alco, hij had een lading van het jaar ervoor voor 200 euro per stuk met een stamhoogte van 200 cm. maar hij had ook een verse lading die er veel mooier uitzagen voor 275 euro per stuk, en je begrijpt mij al ik wilde er 2 van die verse lading.
Dus hij was bereid om het totaalprijs van 2x 275 euro = 550 euro minus het totaalbedrag van de evt. 2 van de oude lading dus 400 euro, verschil 150 euro en dat deelde hij door 2, dus ik betaalde maar 75 euro meer voor 2 trachycarpussen die bij mij de show stelen in mijn tuin, en zeer gezond waren en nog steeds zijn.
Later zag ik een advertentie staan op marktplaats iemand in Almere had 8 trachycarpussen te koop staan, waarvan 2 stuks met een stam van 230 cm.
Ik er naartoe en het was een man die zijn tuin wilde veranderen en deze palmen 2 jaar eerdr had gekocht voor veel geld bij tuincentrum Intratuin, mijn gedachte was duidelijk, ik dacht dat hebt jou veel gekost gerelateerd aan de prijzen daar bij Intratuin.
Ik vroeg hoeveel hij voor de 2 grootste wilde hebben hij zij 200 euro per stuk, nou wat dacht je wat ik toen tegen hem zei? Ik had direct het geld uit de pin-machine gehaald en dat laat ik me geen 2 keer zeggen!
Het waren in grote kuip staande palmen, die met een gehuurde aanhanger 1 voor 1 vervoerd konden worden.
Ze gingen er al kapot aan in die kuipen, dus die kwamen in mijn tuin bij, met water en voeding.
Ze zijn aangeplant augustus 2004, en doen het prima, en bepalen een deel van het straatbeeld hier zelfs.

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
wo, 27/09/2006 - 12:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ruud, overigens zijn de overige 6 trachycarpussen verkocht aan een restaurant eigenaar uit het oosten van het land, die verkocht hij ook voor 200 euro per stuk met een stamhoogte van 100 cm.
Ik moest dus voor die grootste 2 die op de afbeeldingen van 2004 te zien zijn, snel handelen.
Tja zoiets overkomt je zomaar, en ik weet dat het sterke palmen zijn en wel bijkomen in de tuin, als ze eenmaal staan, ze zouden in die kuipen dood zijn gegaan, want ze stonden al krap en erg droog.
Het was wel een hele klus, zo'n boom weegt zeker 250 kilo of meer, dus eenmaal in het gegraven gat geplaatst is er nooit meer uit.

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
wo, 27/09/2006 - 12:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ruud, dit is dan de kleinste stamhoogte van 220 cm. die andere op de foto hierboven heeft een stam van 235 cm.
(foto aug. 2004)

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
wo, 27/09/2006 - 12:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ruud, de situatie op 27 september 2006...

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
wo, 27/09/2006 - 12:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ruud, de grootste van de 2 palmen uit 2004, foto is ook van 27 sept. 2006...

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
wo, 27/09/2006 - 13:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ruud, straatbeeld, 27 sept. 2006...

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
wo, 27/09/2006 - 13:10
cbsorko

Hoi Edward,

Die Palmen hebben zich echt fantastich gemaakt, want ze zagen er erg slecht uit in het begin.

woon je in de buurt van Aalsmeer ?

ik kom oorspronkelijk uit Amstelveen

groeten jan

wo, 27/09/2006 - 13:12
cbsorko

Hoi ruud,

Nee een handeltje doe ik zeker niet.
De meeste heb ik bij mij zelf in de tuin gezet, ander heb ik kado gedaan aan andere Exotenfreaks.
1 heb ik geruild tegen een Albizia, 1 geruild tegen Musa Basjoo..
Het is altijd goed wat "ruil planten" te hebben ;-)

Groetjes jan.

wo, 27/09/2006 - 13:17
cbsorko

hoi edward,

heb het net nog ff gelezen, je komt uit kudelstaart :-)

gr
jan

wo, 27/09/2006 - 13:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jan, nee ik woon in Almere, Kudelstaart ben ik eens geweest voor een fietje op te halen voor mijn zoon toen hij 3 was, en toen zag ik die yuccainfo-icon's staan.

Ruud woont in die buurt begreep ik, ik kom nog wel eens bij tuincentrum 'het oosten'.

Waar woon je nu dan, omdat je uit Amstelveen komt?

Gr. Edward,

wo, 27/09/2006 - 14:28
cbsorko

Hoi edward,

ik woon nu (sinds 1991) in lörrach aan de zwitserse grens.
Amstelveen is mij te druk en ook veelste duur om te wonen.
Hier kan ik een huis met een 800 m2 tuin wel betalen, in Amstelveen is zoiets helaas aleen voor multimilijonaire
betaalbaar, zo als ik die huizen prijzen bekijk... belachelijk.
Wat wel veel goedkoper is dat zijn onze Exoten ;-)
Als ik in NL ben ga ik wel altijd naar het "t.c het oosten" om planten te kopen.
Heb je daar die gigantische Cycas Rev. in de kas gezien ?
Ik heb daar de laatste keer ook een fatsiainfo-icon Japonica meegenomen die hier gewoon ff 10 X zo veel kost ;-)
De kweker met die 500 Yuccainfo-icon's is mij nog nooit opgevallen in Aalsmeer.

Mijn oma heeft in Almere gewoont, ongelovelijk wat daar veel huizen gebouwd zijn. Het bevalt me wel daar .. vooral in de buurt van de haven, lekker aan het water.

gr.
jan

do, 28/09/2006 - 02:19
peterr

Hoi,

mijn yuccainfo-icon staat nu 3 jaar in kleigrond.
Daarvoor in zandgrond op een vochtige plaats, maar deed het daar niet goed.
Na verplaatsen even een terugslag gehad, vorig jaar 1 bloemstengel, en nu 3.

Greetz

Peter

Yucca gloriosa's in bloei, meerdere bloemstengels!
ma, 02/10/2006 - 01:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb deze plant op marktplaats gezet, maar dan 3 meter in omtrek,niemand wilde hem hebben (voor niets),ook op deze site niet, iemand is hem komen afzagen (want de stammen lopen gewoon weer uit,zei hij ),maar hij heeft de wortels laten zitten! en warempel,die komen gewoon weer boven! dus als iemand intresse heeft in hele kleine yuccainfo-icon,s,ik hoor het wel

groetjes harry.

wo, 22/11/2006 - 19:01
Frédérique

Ik ben ook dol op mijn yuccainfo-icon, die ik 17 jaar geleden in mijn tuin in Nederland heb gezet. Veel van mijn vrienden hebben een stekje meegenomen en natuurlijk nam ik bij mijn verhuizing naar Frankrijk ook een stekje mee. Dat is een prachtige grote plant geworden die ook weer ongelooflijk veel stekken gaf. Een daarvan heb ik drie jaar geleden naar mijn nieuwe huis meegenomen, maar i.v.m. een verbouwing wil ik hem nu verplaatsen. Hij geeft nog geen stekken, maar denkt u dat het mogelijk is hem te verplaatsen en gedurende welke periode in het jaar kan ik dat het beste doen?
Hij is nog niet erg groot, ongeveer 60 cm hoog, maar was heel klein toen ik hem meenam en doet het erg goed. Hij heeft hier nog niet gebloeid.
Iedere tip omtrent het verplaatsen is erg welkom! Ik zou natuurlijk een andere kunnen kopen, maar dat is niet hetzelfde!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag