Agapanthus zaad

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 26/09/2006 - 11:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Agapanthus zaad

Hallo, we hebben sinds dit jaar zo enkele witte agapanthusplanten gekregen van een buur. Maar nu zou ik het zaad van deze bloem opnieuw willen gebruiken. Ik heb echter enkele vragen over het zaad nemen.

Een eerste vraag is of je het zaad van een uitgebloeide kop (die groene kopjes of beter langer wachten en die gele drogen?) onmiddellijk mag nemen en beginnen drogen. En moet je dan die volledige kop drogen of enkel die miniscule zaadjes binnenin.

Een volgende vraag is of het waar is dat goed agapanthusinfo-icon zaad zwart moet zijn. Heb dit ergens op het internet gelezen maar het probleem is dan, dat dit bij mij helemaal niet het geval is.

Al bedankt voor eventuele hulp.

Mvg

di, 26/09/2006 - 21:02
wolf60

Je kunt de knoppen beter laten staan tot ze geel/bruin zijn en al een beetje openbarsten.
Als je de hele kop op keukenpapier een paar dagen laat drogen, kun je heel gemakkelijk de zaden uit de afzonderlijke knoppen halen. Die zijn niet minuscuul, zo tussen 1/2 - 1 cm en lijken wel op dikkopjes, zijn dan ook zwart (tenminste, die van mijn (blauwe) agapanthusinfo-icon). Veel succes!
Jeannette

di, 26/09/2006 - 21:30
hanninkj

Agapanthusinfo-icon heeft altijd zwart zaad. Doe zoals voorgaand antwoord en zaai ze daarna, controleer wel of de zaden wel goed zijn. De zaden komen normaal massaal op.

wo, 27/09/2006 - 18:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

k bedankt voor de reacties. Zal het zeker uitproberen.

Onderwerp gesloten