Zelfbouw plantenbakken voor mijn palmen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 23/02/2007 - 22:46
Thuur

Zelfbouw plantenbakken voor mijn palmen

Deze week ben ik begonnen aan het maken van nieuwe plantenbakken voor mijn palmen. Ik was al die losse potten onderhand zat dus het was tijd voor iets nieuws.

Nu ben ik dus begonnen aan 2 bakken voor mijn palmen in de slaapkamer, deze zijn niet zo groot dus kon ik alvast wat kennis opdoen. De rest van het huis volgt snel.

ik moet het geheel nog even afwerken met een laag geel split zodat je de potten niet meer ziet, maar vond het nu al het posten waard.

plaatje bij het praatje:

Zelfbouw plantenbakken voor mijn palmen
za, 24/02/2007 - 09:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ziet er leuk uit zo maar wat als je de planten moet verpotten in grotere potten, heb je daar dan wel ruimte voor over.
Zo op de foto is het niet goed te zien, zou zelf kiezen voor een grote open bover zijde gevuld met hydro korrels en daar de potten in begraven.
Maar nogmaals het ziet er exotis warm uit en is beslist geen slecht idee.

arjan

za, 24/02/2007 - 10:11
mikey

Leuk hoor! En een héle mooie Phoenix roebelinii zeg!

Groeten van Jacqueline

za, 24/02/2007 - 11:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Omdat planten niet thuishoren op een slaapkamer, toch deze reactie.

's Nachts nemen planten zuurstof tot zich op, overdag geven ze zuurstof af.
M.a.w. betekent dit dat je door planten op je slaapkamer te houden ook de kwaliteit van de lucht - jouw ademlucht- naar omlaag haalt.
Planten op een slaapkamer worden daarom sterk afgeraden!

En inderdaad de ruimte is krap, bedenkt dat ze in volume toenemen.

Dit doet niks af van jouw idee en resultaat, dat is een andere zaak, ieder zijn zin, daar heb ik geen kritiek op.

mvg

Jan

za, 24/02/2007 - 12:17
Thuur

Bedankt voor de reacties,

Goede opmerking over het toekomstig verpotten, hier heb ik al wel aan gedacht, maar het is moeilijk te zien zo op deze foto.

De Phoenix staat in een pot van 11 liter waarvan de bodem verwijdert is en in een pot is geschoven van 9 liter waardoor de pot nu dus 20 liter groot is en meer dan een halve meter diep is. Volgens mij kan ie er daar wel even mee door. Mocht ie toch te groot worden dan kan er altijd nog een grotere pot in aangezien de berg gemaakt is van schuim, afgewerkt met een laag stenen.
Het is dan gewoon een kwestie van een groter gat uitsnijden en een grotere pot plaatsen.

De andere 2 potten zijn elk 2,5 liter en daar kunnen de dwergpalmpjes zeker wel 20 jaar mee vooruit. (ik heb er een paar staan die 11 jaar zijn en in kleinere potten zitten).

Bedankt voor de opmerking over de Phoenix dat ie zo mooi is, ik ben er ook erg trots op.

Het klopt dat de luchtkwaliteit wordt beinvloed door de planten, maar hier heb ik geen problemen mee aangezien apparatuur dat voor mij in de gaten houd en de kamer een groot volume heeft. Daarnaast ben ik opgegroeid met planten op mijn slaapkamer en ben ook niet anders gewend.
De palm staat ook niet krap, de stam is niet recht, hij groeit naar het midden van de kamer toe. Mocht ie alsnog problemen hebben dan gaat ie eruit en krijgt ie een plek in de serre en komt er een andere plant voor in de plek.

za, 24/02/2007 - 12:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kom op Jan, van jouw had ik een verstandiger reactie verwacht. De totale afgifte kooldioxide van een slaapkamer vol met planten in 1 nacht is noch steeds nihil. De kat die 's nachts mijn slaapkamer binnendringt wasemt in 5 minuten al veel meer CO2 uit. Ik kan me goed voorstellen dat je bepaalde planten die zwaar geuren of onappetijtelijk ruiken niet graag op je slaapkamer wilt hebben maar serieuze zuurstof concurrenten zijn het echt niet.

M.vr.gr.,
Ruud

za, 24/02/2007 - 14:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor je verstandig antwoord!

Bij mij gewoon een oude wijsheid die nog in een stofferig hoekje van mijn geheugen zat, weg er mee dus: daar is niemand mee geholpen.

Plaats voor wat anders, want met mijn beperkt verstand....

JDL

Onderwerp gesloten