Airco

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/08/2003 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Airco

Hola, kan iemand mij vertellen of het kwaad kan als de airco aanstaat?
Ik woon in Spanje en heb 3 Phlaennopsis, waarvan er nu 2 uitgebloeit zijn,maar allebei nu 2 nieuwe bladen krijgen. Ik weet niet precies wat ik moet doen nu, s'nachts is het ook warm, 27 gr. dus kan ik ze ook niet koeler weg zetten.

Groeten, Margriet

di, 12/08/2003 - 17:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Margriet,

Als ik dit mail is het in onze woonkamer 28 graden (buiten 35).'s Nachts koelt het af tot 25 graden. Wij gebruiken twee ventilatoren die dag en nacht elke dag voluit draaien. Dit voor de nodige luchtcirculatie. Het is vanzelfsprekend dat je je planten uit in de zon plaatst. Geef ze wat meer water (liefst regenwater of afgekookt water) lauw.De nachttemperatuur mag niet lager dan 18 graden zijn.De bloemstengel van de uitgebloeide planten knip je tot helemaal van onderen af. Mogelijk moeten ze verpot wordenin nieuwe barg (dennenschors). Misschien kan je ze 's nachts op een tegen regen beschermde plek zetten en overdag weer binnen. Het zal n.m.m.niet gemakkelijk zijn ze onder deze temperaturen weer aan de bloei krijgen. Heb je een kelder,dan zou je ze daar kunnen plaatsen,maar dan moet er voldoende licht,( TL-buizen,die dan dag en nacht branden) vochtigheid en luchtbeweging zijn en dit moet gebeuren drie wekenb na de laatste bloei.Bemesting tijdens de groei om de derde gietbeurt met in de winkel verkrijgbare vloeibare orch.mest.
Veel sukses. Oh,ja,ik heb twee leuke boekjes voor 5 euro in de aanbieding. Belangstelling,mail me even op jan [dot] dekker39atfreeler [dot] nl

Groetjes,
Jan Dekker.

wo, 13/08/2003 - 14:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Jan,

Ik zou heel graag de boekjes willen hebben, maar ik denk dat de verzend kosten naar Spanje duurder zijn dan de boekjes.
Trouwens gisteren heb ik een phal. verpot, staat er tot nu toe wel goed bij,ben benieuwd.

Groeten Margriet

za, 16/08/2003 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Margriet,
Misschien heb je familie,vrienden of bekenden in Hollang wonen ?
Ik zou hen de boekjes tegen betaing van 5 euro kunnen toezenden.
Een idee ? Ik hoor het van je.

Groetend,
Jan Dekker.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag