blad sproeien?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/08/2006 - 14:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

blad sproeien?

gisteren heb ik in het tuincentrum een phalaenopsis gekocht, omdat dit voor mij de eerste is wilde ik graag weten hoe en wanneer ik deze plant water moet geven.
nu werd me verteld dat ik geen water hoef te geven alleen wel iedere dag de bladeren sproeien? nu was het potje waar de plant inzit aan de binnenkant heel vochtig op mijn vraag hoe dat dan kon zegt hij:ze gebben gisteren water gekregen.
ik snap er nu al niks meer van! dus nu is mijn vraag, hoe en wanneer geef ik water?
op mijn werk staat een phalaenopsis met hele grote witte bloemen,erg mooi. nu denk ik dat ik dezelfde heb gekocht alleen deze witte bloemen zijn de helft kleiner! worden die nog groter of is dit toch een andere soort. (de bloemen zijn het zelfde)

zo, 20/08/2006 - 15:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn ongelooflijk veel cultivars; zowel groot- als kleinbloemigen.
Gieten alleen als het potmengsel helemaal opgedroogd is. Je ziet dan geen condens meer op de potwand. Sproeien is goed, maar niet in het hart van de plant. Als je elke dag sproeit, is gieten haast niet nodig! Veel succes!

zo, 20/08/2006 - 18:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Let op dat, ongeacht welke manier je water geeft, er geen water in het hart van de plant blijf staan! De plant is dan nl binnen een dag! rot en zal waarschijnlijk het loodje leggen. Blijft tie het doen dan duurt het jaren voor dat tie hersteld is en weer bloemtakken maakt!

Dus let op bij water geven.

Gr. Miranda

zo, 20/08/2006 - 19:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

het wordt me al duidelijker, als ik water geef kan ik dan niet beter het potje 1 keer onderdompelen en goed uit laten lekken, of gewoon op de wortels gieten?

zo, 20/08/2006 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo doe ik het ook en ze kunnen heel veel hebben dus het hoeft echt niet op dag en uur! Een heel klein beetje mest bij het water (minimaal) doet ook wonderen. Je kunt beter altijd een klein beetje mesten dan ineens de dosis die ervoor staat pakken.

Gr. Miranda

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag