bloemen verwelken snel

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/11/2006 - 18:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

bloemen verwelken snel

De bloemen van mijn dikke week geleden aangekochte phalaenopsis orchidee verwelken al na een week en er zijn ook jonge bloemknopjes die verdorren voor ze zelfs volgroeid zijn. Er was nog maar een bloem open toen ik ze kocht de rest stond nog in knop.
De wortels zien er nog gezond uit, buitenste mooi groen en die in het midden iets wat geel van kleur , ik heb ze eens goed afgespoeld onder lauw water. Regenwater krijgen ze één maal in de week op kamertemperatuur.
Op een van de bladeren zit er een klein gaatje en daarond is dit wat geelig. Er lijken op de onderkant van het blad wat gele puntjes te komen.
Vrijdagavond zag ik wat leek op spinrag en een klein spinnetje. Heb dit direct weggenomen met een tandenstokertje. Zaterdag hetzelfde liedje. Zondag niet kunnen kijken was gaan werken. Vandaag nog niets gezien.
Is dit nu wat ze spint noemen? Wat moet ik nu halen van product en hoe gebruiken. En maar direct mijn andere orchideeen meebehandelen? En wat met andere kamerplanten die een kleine meter verder staan. Kunne deze dat ook krijgen?

ma, 06/11/2006 - 19:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Spint kan je behandelen met Masai van Bayer of plantpinnetjes van Compo. Probeer misschien eerst om dagelijks de bladeren met een sponsje af te wrijven en zien of het beter wordt.
Aangezien de weken- of maandenlange bloei van Phalaenopsis hybriden is het beter om een plant te kopen waarvan de bloemen reeds open zijn. Als het spint is zal de plant in de winkel te droog hebben gestaan.

succes

Onderwerp gesloten