Bloemknop die geel wordt

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/08/2008 - 21:40
Monvi

Bloemknop die geel wordt

Ik heb twee weken geleden twee Phalaenopsis gekocht. Ik ze uitgekozen omdat zie nog veel knopen hadden die nog open moest gaan. De eerste dag merkte ik dat ze wat droog waren dus ik heb ze water gegeven. Maar wat ik jammer vind is dat ik merk dat zommige knopen in plaats van open gaan gaan geel worden en later vallen ze af. Wat kan ik doen om dit te voorkomen?

Ik heb ook een Paphiopedilum die ik een paar maanden heb. Wat ik leuk vind met deze is dat er altijd een blommetje op is. Nu is het al de vierde blommetje zind ik hem heb. Elke keer dat een nieuwe blommetje open gaat gaat de oude dood, en valt af. Maar elke bloemetje duurt ongeveer 3-4 weken. Maar nu zag ik dat de volgende bloemknoop bruin begint te worden, en die is nog heel klein want de bloem is maar een paar dagen geleden open gegaan. Gaat die knoop ook dood, net zoals bij de Phalaenopsis?

Monvi

Bloemknop die geel wordt
zo, 17/08/2008 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Staan de planten licht genoeg? Vaak komt knopvergeling bij Phalaenopsis door te weinig licht. Mogelijk hebben de planten op de verkoopplaats te donker gestaan.
Bij Paphiopedilum kan een knop bruin worden door verschillende omstandigheden. Hopelijk blijft het bij 1 knop en gaat de stengel gewoon nog door.

ma, 18/08/2008 - 19:48
Monvi

Het kan inderdaad zo zijn dat ze in de winkel niet genoeg licht kreeg. Maar sinds ik ze heb, twee weken nu dus, krijgen ze geoeg licht, ze staan bij het raam. I dacht van misschien als ik ze mest geef, maar ik weet niet als ik daarmee moet wachten omdat ik ze pas twee weken heb.

Over de Paphiopedilum, het is de volgende knoop die bruin is. Hij is nog heel klein omdat de bloem pas open is gegaan. Maar naast de knoop zit er een andere knoop nog kleiner, echt, heel heel klein. Ik hoop dat die ook niet dood gaat. Ik heb nog een vraag is het normaal dat het blad een paar bruine plekken heb? Dat heeft de plant al nog een tijd, en zelfs op de niuwe bladeren ook. Zelf op de achterkant van de bloem. Is dit normaal?

Monvi

Bloemknop die geel wordt
di, 19/08/2008 - 19:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die bruine plekken op het blad, lijken mij mechanische beschadigingen.

vr, 22/08/2008 - 11:39
Monvi

Ok, betekend dat dat ik niets aan kan doen? Ook zit er een bruine vlek op de nieuwe blad die net uit is gekomen. En de bloemknoop is ondertussen helemaal bruin geworden. Ik hoop dat die nog kleinere bloemknoop die ernaast zit niet ook bruin wordt. Dan krijg ik helemaal geen bloemen meer.

Ik heb ook nog een andere vraag, over een van mijn Phalaenopsis. Waarom gaan sommige bloemen niet helemaal open? Ik dacht van misschien duurt het even wat langer, maar ik heb de plant twee of drie weken geleden gekocht en toen zag de bloem precies hetzelde uit zoals nu. Ondertussen zijn er andere bloemknopen op de andere Phalaenopsis die open zijn gegaan en zijn helemaal open.

Monvi

vr, 22/08/2008 - 14:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen idee. Mogelijk is de overgang naar de huiskamer de oorzaak.

za, 27/09/2008 - 01:01
Monvi

Goede nieuws! Mijn Phalaenopsis heeft ondertussen nieuwe knopen gemaakt. Ik was op vakantie, en toen ik thuis kwam, zaten er nieuwe bloemknopen erbij.

Mijn Paphiopedilum, ging helaas niet zo goed. Naast de bruine knoop ging er een nieuwe knoop groeien... dus ik was blij. Toen ging het bloemetje die ze nog had dood (het bloemetje was gewoon oud, al een paar weken). Maar helaas ging de tweede bloemknoop ook niet meer groeien, maar werd ook bruin. Dus nu heb ik maar twee bruine bloemknopen.

Monvi

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag