bloemstengels Vanda

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 30/09/2007 - 21:52
Katty

bloemstengels Vanda

Ik heb verleden jaar een Vanda gekocht met één bloemstengel met prachtige grote paarse bloemen. Nu heeft dezelfde Vanda 4 bloemstengels gemaakt, maar de bloemen zijn veel kleiner en lichter van kleur? waar kan hierin het verschil liggen? Gebruikt hij misschien al zijn energie voor 4 bloemstengels te laten bloeien en daarom dat ze zo klein zijn of ligt de oorzaak aan iets anders?
groetjes, Katty

zo, 30/09/2007 - 23:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die eerste bloemstengel is gevormd onder de meest ideale licht- en vochtigheidsomstandigheden in een kas. Dus grotere bloemen en een optimale kleur. In huis is dat altijd minder. Maar toch zijn 4 stengels al een hele prestatie!

zo, 30/09/2007 - 23:28
Katty

Ik ben inderdaad heel fier op mijn Vanda, zeker omdat hij het voorbije winter eigenlijk niet echt goed deed. Ik heb heel wat wortels moeten wegsnijden omdat hij te droog stond in de living. Nadien heb ik hem dan maar in de badkamer gehangen waar ik hem zienderogen heb zien opknappen. Nu weet ik waar mijn vanda's van de winter weer te vinden zullen zijn!

zo, 30/09/2007 - 23:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb nogal wat Vanda's maar 4 bloemstengels tegelijk heb ik nog nooit gezien. Hier is het altijd slechts 1 maar wel met grote bloemen. Ik denk dat het misschien toch kan zijn doordat het zoveel bloemstengels zijn dat de bloemen kleiner uitvallen, t'is maar een gedacht.

vrgr

Onderwerp gesloten