bruin worden van nieuw jong blad

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/01/2010 - 21:42
sonny

bruin worden van nieuw jong blad

Graag had ik vernomen met een terug komend probleem van uitgebloeide orchidee.
bij de uitgebloeide bloemen ,weet ik niet waar en of de tak moet afgeknipt worden? Wij zetten de planten in een koelere kamer en geven de planten maar 1x water per week en als er dan nieuwe scheuten komen met blad dan worden die naar een tijd bruin.

bruin worden van nieuw jong blad
ma, 18/01/2010 - 21:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oudere bulben laat je gewoon zitten; ze bevatten veel voedingsstoffen, die de nieuwe scheuten weer gebruiken. Zet de planten wel zo licht mogelijk.

Voor verdere verzorging van deze Dendrobium, tik Dendrobium in, in het zoekvenster rechtsboven op deze pagina.

di, 19/01/2010 - 02:28
Sjaaks

Sonny, heb je een foto van een bloeiende plant? Het kan zijn dat dit een Dendrobium is die niet graag onder de 16C staat en jij spreekt over een koelere kamer... Wat is koeler?
In elk geval in de vensterbank zetten nu, deze heeft echt licht nodig maar houd er rekening mee dat bij het glas de temperaturen nog enkele graden lager ligt.
Groeten Sjaak

di, 19/01/2010 - 18:09
sonny

deze plant stond in een niet verwarmde kamer boven.maar staat nu al 2 weken naast mijn aquarium in de living.een andere plant heeft ook deze verschijning(cambria)

bruin worden van nieuw jong blad
di, 19/01/2010 - 19:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor een raam?
De jonge scheut rekt duidelijk door lichtgebrek!
Het bruine blad aan de oude scheut is een normaal verschijnsel.

di, 19/01/2010 - 20:33
hansi

Sorry sjaaks,maar op een vensterbank achter glas is het altijd enkele graden hoger dan verder van de vensterbank af,de woonkamer in.

m.v.g.
hans

di, 19/01/2010 - 21:08
Sjaaks

Hans, ook al eens aan de nachten gedacht als de verwarming uit staat of niet vol op brandt? Zelfs bij dubbel glas heb je bij sommige weertypes koude straling. Een verwarming onder de vensterbank geeft wel opstijgende warme lucht, maar direkt aan het glas is het kouder. Wel eens ijsbloemen op enkel glas gezien? Of condens op de binnenkant van dubbele beglazing als het maar koud genoeg is? Waarom dan wel condens op de ramen en niet op een spiegel die aan een binnenmuur hangt, al eens ijsbloemen of een spiegel in je woonkamer gehad?

Groeten Sjaak

di, 19/01/2010 - 21:12
hansi

Mijn excussus,je hept volkomen gelijk,had ik niet bij stilgestaan.

m.v.g.
hans

di, 19/01/2010 - 21:36
Sjaaks

:-) Daar zijn toch geen excuses voor nodig? :-) Ik heb zelf vrij smalle vensterbanken en zelfs daar was het vorige winter voor sommige orchideeën te koud, heb ik met koude schade aan een plant moeten ondervinden.
Vorig jaar groeide ik een deel van de orchideeën nog niet onder licht en ik dacht slim te zijn en de vensterbank aan de zuidkant tijdelijk wat breeder/dieper te maken. Zo kon ik meer planten van het raam op het zuiden laten genieten, dacht ik :-) Alleen toen ik de vensterbank dieper maakte en er minder warme opstijgende lucht omhoog ging werd het daar behoorlijk koel voor sommige exemplaren, nog koeler dan het oorspronkelijk was, waardoor ik ze verder van het glas moest zetten.
Ach het heeft ook zo zijn voordelen. De orchideeën die graag koel staan in de winter zet ik echt tegen het glas aan in een onverwarmde kamer op dagen dat het vriest en het raam echt niet open kan (de verwarming die uit staat zou dan kunnen bevriezen).

Fijne avond nog,
Sjaak

di, 19/01/2010 - 21:38
hansi

Het zelfde toegewenst
m.v.g.
hans

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag