cambria scheuten minderen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 25/07/2013 - 00:00
An J.

cambria scheuten minderen

Hallo,

Ik blijf het vreemd vinden dat mijn 'cambria' 4 bijscheuten maakt op een eerste nieuwe scheut die niet bloeide. Er is ook aan de andere kant van de oude bulb een nieuwe scheut ontwikkeld en ik heb nog geen nieuwere scheuten van bulben ontdekt.

Het was een sukkelaartje die veel kracht verloren was door uitdroging in de winkel.

Kan ik beginnende scheuten verwijderen om de energie meer te behouden over 2 à 3 scheuten? Moet ik het gewoon zijn gang laten gaan?

Foto bij aankoop (en wie weet herkent iemand de familie/soort via de bloem)

cambria scheuten minderen
do, 25/07/2013 - 01:20
An J.

Huidigere foto met beginnende scheuten van bulben op de eerstgevormde bulb na de bloei. Je ziet hier links - achter het bruin geworden blad (deze week begonnen) - eentje uitsteken, rechts en vooraan een zeer kleintje. Binnenin het blad rechts zit ook een kleintje.
Zoals je ziet zijn de bulben (allez die ene zie je, maar ze zijn zo allemaal) ook verschrompeld, ik vermoed door het energievragende werk.

Aan de andere kant bevindt zich een andere bulb, ook gevormd kort na de bloei en net na deze bulb op foto.

Een diagnose is zeer welkom, ik hoorde eerder al gewoon zijn gang te laten gaan, maar ik kan het niet helpen, ik maak mij een beetje zorgen...
Misschien is het temperatuurverschil dag-nacht te klein (moet ie buiten gaan slapen, zie ander topic), te droog kan bijna niet, of te nat,...?

Heel veel dank!

cambria scheuten minderen
do, 25/07/2013 - 01:57
RdB

Ik zou hem zijn gang laten gaan,

Ruud

do, 25/07/2013 - 11:46
An J.

Okeetjes. Het is dat ik al las dat enkel scheuten maken door onjuiste verzorging is, maar zal het zo laten, zoals de natuur het wilt.

Onderwerp gesloten