Cattleya deelstuk?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 20/02/2009 - 16:51
Tinus79

Cattleya deelstuk?

Hoi,

Graag zou ik eens een Cattleya willen proberen te laten groeien en bloeien. Deze plant kom ik bij gewone tuincentra en andere 'gewone' verkooppunten van orchideeen niet of nauwelijks tegen (echte kwekers hebben ze natuurlijk wel). Laatst wel een Cattleya zien staan bij Overvecht, maar die vond ik er qua plantvorm afzichtelijk uit zien, hij was er belabberd aan toe en ook nog eens duur. Dat leek me dus zonde van me geld.

05-05-2008 postte iemand een bericht met daarbij ook een foto van een enkel stukje van een Cattleya. Zoiets zou ik ook graag willen hebben, krijgen, kopen, zien te bemachtigen. Heeft iemand een idee of je dit soort deelstukjes ook los ergens kunt kopen? Of heeft iemand toevallig zo'n soort stukje van een Cattleya 'over'?
Weet iemand hoe ik aan zo'n deelstuk kan komen?

Groet,
Tineke

vr, 20/02/2009 - 18:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deelstukken zijn in feite volwaardige bloeibare planten en zijn redelijk duur tenzij je ze van iemand kunt krijgen. De plant zelf vind ik ook niet mooi maar dat is persoonlijk.

vrgr

zo, 22/02/2009 - 11:27
Greetje1

hallo Tineke, ben net terug van de tuincentrum in Appingedam ,heb ook heel veel orchideeen ben net 1 jaar bezig ,ben begonnen met phalenopsis maar 20stuks ,en nu wilde ik wel een keer anderen proberen ,afgelopen week heb ik 6 verschillende dendrobiums gekocht ,en 1 miltonia en nu heb ik een cattleya gekocht met 2 bloemstengels erin vel geel met een rode lipje van 20euro voor 15 euro alle orchideen zijn daar 30procent korting ,weet niet of het duur is , maar ze hadden er ook nog oranje en rood en rose staan.ik heb die van mij dus gewoon bij life en garden gekocht.heb geen ervaring met deze soort ,moet dus maar veel lezen.
groetjes Greetje.

ma, 23/02/2009 - 12:48
Tinus79

Hoi,

Ja, ik begrijp dat ze daarom redelijk duur zijn, omdat het al een bloeibare plant is. Maar omdat ik nog geen ervaring met de Cattleya heb, hoop ik dat er iemand is die me een deelstukje zou willen geven :-) of verkopen voor een iets minder dure prijs. Ik heb inmiddels ook op het nov forum een berichtje gepost, misschien dat er daar iemand is die me wil/kan helpen aan zo'n deelstuk.

En het tuincentrum in Appingedam... ja, misschien had het een optie geweest, maar Appingedam is voor mij nogal erg erg uit de richting. :-)

Als er dus iemand is die weet waar ik voor een redelijk prijs een cattleya of deelstuk hiervan kan kopen, dan hoor ik dat graag!

Groet,
Tineke

ma, 23/02/2009 - 18:25
Greetje1

hoi tineke, ja het zal wel duur wezen 15 euro voor een bloeiende Cattleya, maar dan weet je zeker dat ie het goed doet he omdat ie al bloeit.
maar troost je ik heb ook geen ervaring met Cattleya s alleen met phalaenopsis 1 jaar.(ben nog geen jaar bezig)
heb de afgelopen week 6 dendrobiums en 1 miltonia gekocht om te proberen alles voor mijn raam bloeit nu ,en straks bloeien mijn phal.dan wissel ik alles om.
groetjes Greetje.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag