Dendrobium (Berry Oda)

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 16/01/2009 - 16:19
xzorby

Dendrobium (Berry Oda)

Enkele dagen geleden heb ik mijn tweede orchidee gekocht, wederom een Dendrobium. Dit is een Berry Oda, met kleinere bloemen en ook een andere bloeiwijze dan mijn vorige. Volgens de verkoper is deze 'vers van de veiling', maar toen ik de plant uit de pot haalde zag ik tot mijn verbazing allemaal witte spikkels. Is dit schimmel, en zo ja, is dit schadelijk voor de plant? Moet ik hiermee terug naar de verkoper?

Alvast bedankt,
Thomas.

Dendrobium (Berry Oda)
vr, 16/01/2009 - 16:52
RdB

Da's niet goed: heeft veel te nat gestaan. Substraat is gaan schimmelen en wortels ook niet echt florissant. Inderdaad teruggaan .

Ruud

vr, 16/01/2009 - 18:06
xzorby

Dank voor uw snelle antwoord! Ik heb de plant meteen teruggebracht. De verkoopster heeft de rest van de planten bekeken en meer dan de helft had hetzelfde probleem. Ik kon kiezen of ik mijn geld terug kreeg of een nieuwe plant; ik heb gekozen voor een nieuwe plant. Deze heeft geen schimmel in het substraat (bark?), maar mocht hij de komende tijd alsnog doodgaan kan ik eventueel alsnog mijn geld terugvragen. Ze raadde mij aan de komende tijd geen water te geven en dat was ik ook niet van plan.

Dendrobium (Berry Oda)
za, 17/01/2009 - 21:48
RdB

Die ziet er een stuk beter uit.

Ruud

Onderwerp gesloten