Dendrobium met keiki

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/08/2008 - 17:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dendrobium met keiki

Hoi allemaal,

Een van mijn Dendrobiums heb ik te veel water gegeven (foei mezelf, ik weet het), met als resultaat dat alle bulben nu zo goed als afgestorven zijn (denk rot, ze werden heel mals en alle bladeren zijn geel afgevallen).
De hoofdbulb (denk ik) is nog niet helemaal aangetast, 't is te zeggen: ze is onderaan mals maar het stijgt niet zo snel als bij de andere bulben. Er hebben zich trouwens 2 keiki's hierop geplaatst (zie foto - heb die een beetje helderder gemaakt zodat het duidelijk is). Deze keiki's voelen nog heel hard en goed aan.

Mag ik deze keiki's van deze bulb verwijderen, om te voorkomen dat ze ook mee wegrotten eenmaal de bulb tot boven begint te rotten?
En zo ja, hoe doe ik dat het beste? Mag ik een stuk van de bulb mee wegsnijden? Moet ik ze dan in veenmos zetten om te stimuleren dat er wortels gevormd worden? Help!

Alvast bedankt voor jullie raad!
Jasmine

Dendrobium met keiki
zo, 17/08/2008 - 21:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me, dat deze scheutejes nog te jong zijn om eraf te halen. Het is van de plant een laatste poging geweest om te overleven.

zo, 17/08/2008 - 22:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag Greenconnection,

Bedankt voor je reactie.
Denk je dat de keiki's d'office ten dode zijn opgeschreven? Of zouden ze nog kunnen groeien, rekening houdend met het feit dat de bulb nog niet verrot is?

groetjes,
Jasmine

ma, 18/08/2008 - 15:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de bulb niet aan het rotten is, dan is doorgroei wel mogelijk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag