dendrobium phalaenopsis versus nobile

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 20/09/2006 - 17:57
indigo

dendrobium phalaenopsis versus nobile

Hallo

Hoe herken ik een dendrobium phalaenopsis van een volbloed dendrobium? De eerste moet veel warmer gekweekt worden, maar ook al heb ik al zoveel foto's bekeken en beschrijvingen gelezen, ik weet nog altijd niet of mijn laatste dendrobium hybride een dendrobium phalaenopsis is of een 'gewone' dendrobium. Iemand die de ultieme verschillen kent tussen beide soorten?

greetz indigo

wo, 20/09/2006 - 18:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Dendrobium Nobile groep heeft lange, stakerige stammen die onderverdeeld zijn in stukjes. Op de overgang van het ene stuk naar het andere staan de bladeren en daar komen ook bloemen. Ze mogen in de winter op een koele plek staan en wat droger maar wel veel licht. In de zomer kunnen ze in de tuin op een beschutte plaats, niet in de volle zon.

De Phalaenopsis groep heeft ook stakerige stammen, maar niet zo duidelijk in stukken verdeeld, de bloeiwijze is ook anders, de bloemstengels verschijnen aan de top van de stam. De bloemen zijn ook vlinderachtig en doen denken aan de Phalaenopsis. Ze blijven het hele jaar door in de huiskamer.

Hopelijk is het een beetje duidelijk.

vrgr

wo, 20/09/2006 - 22:11
indigo

Bedankt voor de heel duidelijke uitleg! Nu weet ik eindelijk met zekerheid dat ik een dendrobium phalaenopsis heb.

groetjes,
indigo

Onderwerp gesloten