DENDROBIUM VERZORGEN

15 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/12/2006 - 16:35
LOWITJE

DENDROBIUM VERZORGEN

hallo mensen , ik heb juist deze site ontdekt en ik vind hem zeer intressant ! en ik hoop dat iemand me kan raad geven over mijn DENDROBIUM NOBILE SPRING DREAM APOLLON . ik heb hem 2 jaar en ik krijg hem niet meer in bloem , de nieuwe bladeren zijn gekruld, is dat normaal ? ik vind over de gekrulde bladeren nergens informatie. (nu hoop ik hier een antwoord te vinden)
ik voeg een foto bij zodat u kunt zien wat ik bedoel.

met vriendelijke groeten ,
lowitje

DENDROBIUM VERZORGEN
za, 02/12/2006 - 18:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verzorging:
Vanaf half april of begin mei tot eind oktober buiten plaatsen en tijdens de groeiperiode genoeg water geven.
Op een koele plek overwinteren minimum 6°C en een rustperiode geven, wel zo licht mogelijk plaatsen.
Aan de hand van de verzorgingtips kan je misschien zelf weten wat er verkeerd is. Waar staat de plant, hoe wordt ze verzorgd?
Te droge en te warme omgeving kan bv. een reden zijn, te droge lucht + gebrek aan luchtbeweging.

vrgr

za, 02/12/2006 - 18:37
LOWITJE

beste johanna, hij staat buiten vanaf 15 mei tot oktober ( maar niet in regen en wind ) ik geef wekelijk regenwater op op temperatuur waar hij staat , dus de periode dat hij binnen staat zet ik m'n gieter 1 dag ervoor binnen, eveneens benevelen, ik laat hem uitlekken zodat er geen water blijft instaan. hij staat op de vensterbank maar nooit in de zon. dus winter en zomer veel licht zonder zon. en toch zal er iets mis zijn denk ik , want zijn die gekrulde bladeren normaal ?

toch bedankt voor uw raad ( maar dat wist ik al )

vriendelijke groeten , lowitje

za, 02/12/2006 - 19:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het rimpelen van een scheut komt vaker voor. In zo'n sterke mate heb ik nog nooit gezien. De oorzaak zit in een te droge periode of de plant heeft door wortelssterfte tijdelijk geen water kunnen opnemen. De plant komt er wel weer bovenop, maar het is een vreemd gezicht.

za, 02/12/2006 - 19:19
LOWITJE

beste,

ja he, het is raar ! doch denk ik niet dat hij ziek is want hij is mooi groen en stevig , maar geen bloem in te krijgen ! toen ik hem kocht stond hij in het potje dat je kunt zien op de foto, denkt u dat ik hem beter in een transparant potje zet ?

ik ben coiffeur en draai dus al 30 jaar krulletjes bij de mensen, mischien is het daarom dat hij ook krullen heeft...... haha

groetjes , lowitje

za, 02/12/2006 - 20:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is bekend dat honden vaak op hun baas lijken. Van planten weet ik dat zo niet!
De kleur van het potje is niet van belang. (Jij knipt toch ook alle kleuren haar?) Mogelijk in het vroege voorjaar eens verse orchideeengrond geven.
Succes!

za, 02/12/2006 - 20:53
LOWITJE

we kunnen er beter eens mee lachen he, maar....
ik ga uw raad opvolgen ,op hoop van zegen

hartelijk bedankt voor uw reactie

beste groeten , lowitje

di, 05/12/2006 - 14:56
birdwatcher

als een orchidee tijdens de groeiperiode te weinig water krijgt vormt hij van deze gerimpelde bladeren ik heb dat zelf nogaleens bij Oncidiums
groet Dirk.

di, 05/12/2006 - 15:09
LOWITJE

beste Bird ,

ja dat dacht ik ook , maar de plant ziet er nochthans fris en gezond
uit , en toch al 2 jaar geen bloem en gekruld blad .
bedankt voor uw reactie, groetjes , lowitje

di, 05/12/2006 - 15:32
birdwatcher

als in het najaar de schijnknollen gevormd zijn de plant droog en koeler zetten ,de meeste bladeren zullen dan afvallen,als dan na een aantal weken knoppen zichtbaar worden kun je weer water gaan geven
groet Dirk.

di, 05/12/2006 - 15:43
LOWITJE

ja , ik weet dat deze soort koeler moet staan dan andere orchi's . schijn knollen heeft hij niet .
groetjes, lowitje

di, 05/12/2006 - 16:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik blijf bij mijn gedacht dat de plant te weinig water heeft gehad, in de zomer moeten ze genoeg water en mest krijgen (vooral in een hete zomer die we hebben gehad), droogt hij eenmaal uit dan stokt de groei en krijg je deze verschijnselen. Normaal moeten ook de stengels veel langer zijn. Te weinig water, misschien nog in combinatie met te droge lucht.

vrgr

di, 05/12/2006 - 17:10
LOWITJE

je zou kunnen gelijk hebben , zou ik dan meer dan 1x per week water moeten geven ?
vrgr , lowitje

di, 05/12/2006 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

De vragen over water geven vind ik altijd de moeilijkste om te beantwoorden zonder de plant zelf te kunnen vastnemen en dejuiste omstandigheden qua temperatuur en licht te kennen.
Indien de plant in de gewone kamertemperatuur staat zou ik meer water geven (eens onderdompelen en goed laten uitlekken) en zien hoe ze hierop reageert. Staat ze koud, dan mag ze sowieso niet teveel hebben zodat ze ’s avonds niet met koude natte voeten de nacht ingaat.

Die van mij staat nu zo koel (’s nachts ± 15°) en zo licht mogelijk en krijgt een milde rustperiode (= veel minder water en laten opdrogen tussen 2 watergiften) maar die ziet er dan wel glad gebrusht uit, zonder krulletjes.

vrgr

di, 05/12/2006 - 22:46
LOWITJE

ik ga dat in ieder geval proberen , bedankt voor uw raad
vrgr,lowitje

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag