een bloeiende keiki (kindplantje)

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 22/09/2007 - 01:01
plopi

een bloeiende keiki (kindplantje)

Mijn orchidee is al een tijd uitgebloeid en in 'rust'. En begon een aantal weken geleden een 'keiki' te maken. De keiki heeft inmiddels een aantal blaadjes tot 8cm lang, nog geen wortels maar wel begon er een knop te komen en inmiddels bloeit er nu 1 bloem die vanuit het midden van de keiki is komen groeien.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet Els

een bloeiende keiki (kindplantje)
za, 22/09/2007 - 04:05
alex.o

Hoi Els,

hier een copy/paste van oud bericht over bloeiende keiki:

hoi iedereen,
ben hier nieuw en ben ook echte bleu in het kweken van plalaenopsis.
Ik ben al geruime tijd in het bezit van zo een plant.( op het plaatje staat enkel plalaenopsis...dus weet geen verdere naam).Deze heeft mooi gebloeid (twee stengels met licht groenachtige bloemen).Na de bloei heb ik deze stengels afgeknipt boven de derde knop.Nu is er op elk van die stengels een nieuwe scheut gegroeid.Deze zijn ondertussen al redelijk groot en ene heeft zelf nu ook stengel met bloemen.
Maar die scheuten hebben ook luchtwortels en het hele boeltje wordt wel wa groot.
Nu is mijn vraag kan ik die scheuten daar afknippen.Zoja hoe?
En hoe moet ik die scheuten dan planten?( welke potten ...grond...water...voedsel..)

P.S. Ik ken er echt niks van!
Alvast bedankt voor de eventuele reacties!
Enrique

Maarten de v.:
09-06-2007Als de nieuwe scheuten, ook wel keiki's genoemd, uitgebloeid zijn en minstens 3 wortels van 5 a 10 cm heeft, kun je ze ze afknippen met een klein stukje bloemstengel van de moederplant, je kunt ze in gewone bark zetten, bark is orchideeengrond met stukken schors en sphagnum, dit is in de meeste tuincentra wel te verkrijgen, het beste zet je ze niet in een te grote pot. Als de keiki's wankel staan moet je ze vastzetten door er kruiselings sateprikkers over heen te zetten. Je hoeft keiki's nog niet te mesten en de bark moet je gewoon licht vochtig houden, als de keiki's voldoende wortels hebben kun je ze gewoon net zo behandelen als de moederplant.

succes!
tuinartikelen planten tuinplanten bestellen

Dus.....mvg Alex

ma, 24/09/2007 - 18:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb je misschien een close-up, als het knopje echt recht uit de kern komt, is de kans klein dat de keiki nog verder doorgroeit, anders is het maar afwachten.

ma, 24/09/2007 - 18:47
plopi

Bedankt voor de reaktie.
Als recht uit het midden betekent daar waar je het midden van het laatst groeiende blad ziet dan zit de keiki ernaast. Hij bloeit op zich mooi, maar ik heb nog geen enkele wortel gezien en hij zit er toch al zo'n 10 weken op.

ma, 24/09/2007 - 19:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het kan een tijdje duren voordat er wortels aan een keiki komen.

ma, 24/09/2007 - 19:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de knop ernaast zit gaat het wel goed hoor!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag