geen nieuw leven bij Phalaenopsis

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/07/2007 - 23:40
Filleberke

geen nieuw leven bij Phalaenopsis

dank voor uw reakties. Wat raad U mij nu aan?Opnieuw herpotten doch deze keer in Substral?Ik heb geen centrale verwarming.De Vlinderorchideeën staan in de vensterbank op de noordkant bij een temperatuur die schommelt tussen 19 en 22° op dit ogenblik, de vochtigheidgraad is rond de 7O tot 80

wo, 11/07/2007 - 02:19
fleurtje23

Hoi Reysply,

Even het stukje aanhalen wat Blue bij mijn vraag heeft geschreven. Misschien heb je er wat aan:

Vlinderorchidee is de Nederlandse naam voor Phalaenopsis.
Een Phalaenopsis verpot je normaal 1 keer in de 2a 4 jaar. Orchideeëngrond kan je bij de orchideeënkweker of in een tuincentrum kopen. Als je grond in een tuincentrum koopt is het verstandig om het grove gedeelte te gebruiken. Er zit in zo'n zak van het tuincentrum heel veel poedergrond bij en een Phalaenopsis heeft dit niet nodig.

Voordat ik begin met verpotten zet ik de orchideeëngrond een paar minuten in de magnetron om alle eventuele beestjes die erin zitten te doden. Wel eerst weer laten afkoelen voordat je de grond gaat gebruiken.

1. Verwijder de plant voorzichtig uit de pot
2. Maak de pot goed schoon
3. Wortels van een Phalaenopsis moeten zilvergrijs/groen zijn en hard aanvoelen, verwijder alle wortels die slap/hol en bruin zijn.
4. Doe voorzichtig de wortels in de lege pot
5. Vul de pot met de nieuwe orchideeëngrond (de plant mag niet wiebelen ander groeit hij niet)
6. Geef de plant water en laat hem heel goed uitlekken

Over hoe vaak en hoe je een Phalaenopsis water moet geven staat onder het bericht "Phalaenopsis, help!"

Mest geven doe je met speciale orchideeënmest van bv. Pokon. Op de verpakking staat hoeveel en hoe vaak je mest moet geven.

Een Phalaenopsis wil wel graag op een licht plek staan maar van direct zonlicht in de periode 1 april 30 september (zomer) kan je brandplekken in de bladeren krijgen. Staat ook onder het bericht "Phalaenopsis, help!"

Groetjes, Fleurtje23

Onderwerp gesloten