Hulp bij slappe bloemtak en bloemen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/06/2022 - 20:46
Donna-

Hulp bij slappe bloemtak en bloemen

Hoi iedereen. Ik heb recent een cambria orchidee gekocht, gister merkte ik dat er aan een tak de bloemen slap hingen. Dezelfde tak heeft nog knoppen dus het leek me niet dat die al klaar met bloeien waren. Vanochtend viel me ook op dat de hele bloementak slapper hing. Nu lijkt ditzelfde te gebeuren bij een andere tak. Iemand een idee wat er misgaat en wat ik kan doen om het te verhelpen of voorkomen?

Toen ik hem had gekocht had ik hem water gegeven door de dompelen en vervolgens uit te laten lekken, bij dit water zat ook orchideeën voeding. Zou dit teveel water geweest kunnen zijn? Of voor de cambria toch te weinig, het is een best grote plant.

Alvast erg bedankt voor informatie en advies.

do, 09/06/2022 - 08:44
GreenConnection

Een net gekochte plant heeft nog voeding voor een paar maanden. Het lijkt me dat de wortels verbrand zijn door teveel voeding. Orchideeen hebben maar heel weinig voeding nodig.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.