id mini-orchidee

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/04/2007 - 21:30
Wortels

id mini-orchidee

Hoi!

Eigenlijk pas sinds een paar weken begin ik orchideeën leuk te vinden. Het is daardoor, dat ik de orchidee die ik al meer dan een jaar heb, daarvoor nogal heb verwaarloosd. Na even rondgekeken te hebben in het tuincentrum, ben ik er vrijwel zeker van dat het een Cambria is. Zie de onderstaande 2 foto's. Veel bladeren vertonen een harmonica-structuur, das duidelijk verkeerd en zoals ik op internet lees komt dit door te weinig water geven. Dat kan kloppen, maar ik heb mijn leven gebeterd en nu laat ik hem elke week vollopen met water, om hem een paar minuten laten weer af te gieten. Dat lijkt me wel ok. Verder heb ik de allerlelijkste bladeren gisteren uit de plant geknipt. Maar wat nu? Hoe moet ik hem weer aan het bloeien krijgen? Er hebben zich volgens mij wel nieuwe frisgroene knolletjes gevormd, naast de oude wat verschrompelde knollen (zie bv de 2e foto). Hij heeft nu dus ruim een jaar niet gebloeid. Moet ik gewoon wachten, of is er meer nodig voor nieuwe bloei?

https://tinyurl.com/y3252tog

https://tinyurl.com/yyqww7gv

Verder heb ik nog een vraag. De orchidee van het plaatje hieronder heb ik sinds een aantal weken, hij is net uitgebloeid. Het is een hele kleine, waarvan ik nergens de naam kan terugvinden. Wat is het er voor eentje? En heeft deze nog speciale zorgen nodig?

https://tinyurl.com/yyzey7x8

ma, 23/04/2007 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

De x Vuylstekeara cambria, zoals de plant voluit heet, ziet er nog niet zo slecht uit. Hopelijk zal de plant in de nazomer bloeien. Dus nog even geduld.
Foto 13. een foto met beter zicht op de bloem, om de soort te achterhalen is wenselijk. Zo kan het vanalles zijn.

di, 24/04/2007 - 20:03
Wortels

Hier een foto vanuit een andere richting. Hij is natuurlijk al uitgebloeid, maar hierbij ook nog 2 foto's van een verdroogd bloemetje.
https://tinyurl.com/y2uxamrm
https://tinyurl.com/y6lflnha
https://tinyurl.com/y4pog6mg

di, 24/04/2007 - 23:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou het plantje verzorgen als Dendrobium en hopen op nieuwe bloei, determineren wordt dan een stuk makkelijker.

Ruud

wo, 25/04/2007 - 09:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vermoedelijk is het inderdaad een Dendrobium phalaenopsis cultivar.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag