Keiki in bladoksel phal

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 20/06/2005 - 17:15
Zafara

Keiki in bladoksel phal

Kan een keiki ook in een blad oksel ontstaan? Ik dacht eerst dat het een nieuwe bloemknop was, maar hij werd steeds groter en nu zie ik een heel klein blaadje eruit komen. Zal de keiki nu hier groeien? En zoja, vervormt hij dan de moederplant niet? Of is het afwachten dat er ook nog een steel aan komt groeien? Ik lees alleen maar over dat keikies aan het einde van een al bestaande bloemstengel uitgroeien. Ik wil wel dolgraag deze keiki houden. En mijn dendrobium heeft ook een nieuw groeiknolletje maar die groeit bijna horizontaal 45*, gaat ie nog rechtkomen? Heeft zo'n dendrobium extra zorg nodig? Ik heb nooit zon succes met deze soort orchideeen dus ik vind het wel geweldig zeker als ie ook gaat bloeien.

ma, 20/06/2005 - 13:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Zafara,

Laat ik nu ook van een orchideeenliefhebster zo"n plant gekregen hebben om de plant opnieuw op te potten! Ik heb ook geen ervaring met dit soort "keiki's". Laat maar groeien. Of de moederplant blijft leven ? Ik weet het ook niet. Heeft iemand anders ervaring hiermee ?
De dendrobium groeit op den duur weer vertikaal. Geen extra zorg nodig. Sukses!
Groetend,
Jan Dekker.

do, 08/09/2005 - 00:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb nu een orchid die heeft bloemstelen gevormd.
Op deze bloemstelen heb ik twee afzonderlijke keiki's.
Ze hebben luchtwortels en 5 blaadjes van 4 a 5 cm.
Ik heb ze twee weken geleden eraf geknipt en opgepot.
Op de moederplant zelf in de oksles zaten ook nog eens 3 keiki's.
Ook deze heb ik opnieuw opgepot.Ik heb er wel opgelet dat deze genoeg wortels hadden.En wel zo dat de moederplant niet al te erg werd beschadigt aan de wortels.
Nu na twee weken blijkt er zich een nieuwe keiki te vormen op de overgebleven bloemsteel.
Geinig zo koop je een orchid en zo heb je er 5 van de orginele plant.
Naar het schijnt wat ik heb gelezen op internet is het vrij zeldzaam.

di, 17/01/2006 - 15:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Grappig mijn keiki (ik ben Zafara) is nu al een baby orchideetje en hij bloeit ook al :) Kan ik nu eigenlijk ook deze keiki van de moeder plant loshalen? Hij heeft al een aantal eigen wortels aangemaakt. Deze orchidee weet van geen ophouden, hij heeft nu samen met die kleine keiki 4 bloemstengels!

Onderwerp gesloten