nieuwe bloemstengel(s) phalaenopsis maar.........

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/01/2007 - 18:04
S@nne

nieuwe bloemstengel(s) phalaenopsis maar.........

Hallo allemaal, ik heb een vraagje. Ik heb een Phalaenopsis waar boven het derde oog zich een nieuwe stengel? heeft gevormd van plm. nu sinds 3 weken ongeveer een halve cm. groot. Deze groeit dus niet verder. Ik geef elke week een (borrel)glaasje water, eens in de paar weken spoel ik deze allemaal door (temp.water plm. 20 graden) laat ze uitlekken en zet ze terug op hun plaatsje bij temp. overdag plm. 22 a 23 graden en s'nachts ongeveer 17/18 graden.
Een andere Phalaenopsis heeft ook een nieuwe uitloper er die groeit wel goed, (ongeveer 7 cm. in 2 weken) Wat doe ik goed met de ene en fout met de andere? Ze staan ook op dezelfde plaats ( raam Noord-Oost) Bij voorbaat dank voor een antwoordje.
fijne avond iedereen van S@nne

zo, 21/01/2007 - 17:23
greenvingers

Hallo S@nne

Je begrijpot niet hoe dat kan he!
Ik heb het ook hoor!
staan ze echt naast elkaar,je behandeld ze hetzelfde,en toch is er verschil!

Toevallig heb ik het ook!
Zo begrijp ik ook niet,dat de 1 na een maand al weer nieuwe stengels aan maakt,en de ander er een jaar over doet!
Of terwijl hij nog bloeid ,er alweer een nieuwe stengel komt!
Maar ik blijf optimistisch,gewoon doorgaan met verzorgen,en maar zien hoe ze het doen.
De aanhouder wint he,zullen we maar zeggen!
Gr.carla

zo, 21/01/2007 - 17:57
S@nne

Hoi Carla, dank voor je reactie. Nee ik begrijp hier echt helemaal nix van. Dezelfde omstandigheden, dezelfde verzorging maar toch zoveel verschillen in groei. Inderdaad wacht ik het ook maar gewoon af, want misschien is die niet groeiende wel gewoon boos (ha ha) op me.
Fijne avond meiss en lieve groet van S@nne

zo, 21/01/2007 - 19:12
blueflower

Dat maakt het nu allemaal zo spannend en verslavend.
In mijn gedachten noem ik een Phalaenopsis altijd een vallen en opstaan.
Suc6 ermee, groetjes

zo, 21/01/2007 - 21:45
richmomo

heb ik ook last van ik geef heel weinig water verder maar ik knip hem niet af ik laat hem groeien als de stngel dood gaat(bruin word) knip ik hem pas af.

ma, 22/01/2007 - 08:59
S@nne

Lieve mensen, allemaal heel erg bedankt. Ik ben blij dat ik dit dan toch niet alleen heb, want dan ligt het niet aan de opvoeding (hi) van die eigenzinnige phalanopsis' Dat maakt het inderdaad heel spannend en verslavend en ik kijk de nieuwe scheuten zowat de pot uit. :)
groetjes en fijne dag van S@nne

ma, 22/01/2007 - 15:11
greenvingers

Hoi S@nne

Wat denk je dat ik de hele dag aan het doen bent?
Erg hoor zo,n virus!

Zijn daar medicijnen voor! ha ha ha

Gr.Carla

ma, 22/01/2007 - 16:36
S@nne

ha ha ha, nee er zijn vast geen medicijnen voor Carla en als ik het allemaal zo lees hebben velen er last van. Maar ach, het is redelijk onschuldig en behalve mijn portemonnee heeft niemand er last van, ja toch want ik heb er een paar in de badkamer gestald op de wasmachine voor het raam en dat was de plaats van mijn 2 perzische katten en die zijn daar héééél boos en verontwaardigd over want ze konder daar zo lekker naar buiten kijken, nou jammer dan, zoeken ze tijdelijk maar ffies een ander plaatsje hoor!
groetjes S@nne

vr, 09/02/2007 - 23:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Sanne,
Ik het net hetzelfde aan de hand. Twee phalaenopsis die op hetzelfde moment nieuwe takken maakten, waarvan bij de ene al knoppen aanstaan, terwijl de takken van de andere plant maar niet schijnen verder te groeien als je het vergelijkt! En het straffe is dat ze beiden naast elkaar aan het raam staan.
We zullen gewoon geduld moeten hebben :-)
Succes nog,
Spinie

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag