op 2 dagen alle bladeren slap van palaenopsis?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/06/2006 - 19:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

op 2 dagen alle bladeren slap van palaenopsis?

Hoi Ik heb vorige week een orchidee uit de vuilnisbak gered. Verpot en voorzichtig water gegeven want hij stond veel te nat. Blijkbaar hielp de verzorging want er begon al direct een nieuwe stengel uit een knoop te groeien. Alleen blijkt vandaag dat alle bladeren heel slap aanvoelen. Ik besproei ze dagelijks en verder is vocht, licht en temperatuur in orde. Heb ik een zieke orchidee in huis gehaald? Iemand hier ervaring mee?

wo, 28/06/2006 - 20:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je hebt hem voorzichtig water gegeven, terwijl hij al te nat stond...........ik zou hem voorlopig droog houden, tot er wortelgroei zichtbaar is.

zo, 02/07/2006 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook zo'n phalaenopsis gered. Bij mij werden de bladeren ook slap en ze vielen daarna zelfs af. Maar ondertussen heeft hij al nieuwe bladeren gekregen en die zijn perfect normaal. Ik denk dat je hem een beetje tijd moet geven en inderdaad af en toe een beetje laten uitdrogen.

zo, 02/07/2006 - 19:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk inderdaad dat hij er bovenop aan het komen is. Ik heb de eerste dagen geen water gegeven, toen kreeg hij al snel actieve groeipunten. Daarna heb ik elke dag enkel gesproeid op de bladeren en op de bovenste laag potgrond. Een week later dan de eerste keer fatsoenlijk water gegeven en een paar dagen later is ie dan slappe bladeren beginnen krijgen. Ik dus ff gewacht en nu een week later opnieuw water en hij ziet er beter uit! 3 bladeren van de 5 zijn gered denk ik en de bloemstengel is alweer enkele centimeters langer, hij gaat nu zelfs splitsen.

greetz

Onderwerp gesloten