orchideeën forum

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/07/2007 - 00:08
Filleberke

orchideeën forum

Ik ben nieuw.Sinds eind vorig jaar heb ik enkele orchideeën Phalaenopis gekocht.Nadat ze uitgebloeid waren, heb ik de stengel afgeknipt na het 2° oog en dit volgens gegevens van het internet,en de planten herpot in orchideeëngrond van DMC.
We zijn nu meer dan 5 maanden verder, doch ik zie geen enkel nieuw leven bij hun.Mijn vraag is of dat normaal is en wat ik nog van hen kan verwachten.Dank U voor uw antwoord.

vr, 06/07/2007 - 00:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou zeggen: lees de vele berichten hier eens rustig door, zo'n 90% gaat over Phalaenopsis dus daar kan je als nieuweling veel van leren.

Terug naar je concrete vraag: DMC grond ken ik zelf niet maar hier op de site een aantal andere auteurs wel en die vinden het ongeschikt voor de Vlinderorchidee: veel turf en weinig "bark" (da's schors in orchideeen taal) terwijl de Phalaenopsis juist veel bark en geen of vrijwel geen turf wenst.
Dat afknippen van de bloemstengel kan geen kwaad maar hier leeft de overtuiging dat afkippen onder de laatst gebloeide bloem het beste resultaat geeft. Persoonlijk weet ik het niet: ik knip eigenlijk nooit, soms bloeit die door, soms sterft de hele tak. Als hij (bij mij!) doorbloeit groeien de takken al door vóór die helemaal uitgebloeid is. Echter anderen hebben andere ervaringen.
5 Maanden vind ik lang voor herbloei van de Vlinderorchidee. Controleer dus zeker even die grond en verpot bij t***el.

Nogmaals, lees maar eens een paar van de vele berichtjes hier en geniet van je orchideeen, want daar gaat het per slot van rekening om,

Ruud

vr, 06/07/2007 - 00:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou als grondmengsel substral aanraden dit is bijna alleen maar bark geen turf. De meeste phalaenopsissen van mij staan erin en ze doen het fantastisch.

za, 07/07/2007 - 19:01
danny15

ja ,ik heb onlangs ook miskocht aan die DCM orchideeengrond. echt niks waard voor phaleanopsis hoor, heb het dan maar gebruikt voor m'n geraniums..

Onderwerp gesloten