Orcidee met beginnende blaadjes op tak

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/04/2008 - 18:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Orcidee met beginnende blaadjes op tak

Hallo,

Ik ben een echte leek in het verzorgen van Orchideeën.
Vorig jaar heb ik op korte tijd 5 orchideeën gekregen. Na hun bloeiperiode heb ik ze geknipt zoals het op het kaartje stond dat bij in de pot zat.
1 heeft al opnieuw gebloeid, 2 staan in de bloei.
Nu heb ik een orchidee die precies blaadjes krijgt op de tak, het lijkt wel of er een nieuwe orchidee uitkomt op die tak. Wat doe ik daarmee. Het zijn nog kleine blaadjes hooguit 1 cm. Moet ik de tak nu afknippen en in een nieuwe pot zetten? Of hoe wordt dat gedaan, want ik vermoed dat het een nieuwe plant is?
Graag wat advies aub.

ma, 14/04/2008 - 19:55
chillie

Hoi!
De tak niet afknippen! Je hebt waarschijnlijk een 'keiki' - babyplantje. Hierover is op het forum al veel geschreven : je kan 'keiki' intypen bij de zoekfunctie en dan vind je heel wat informatie. Keiki's zijn kleine plantjes die kunnen ontstaan uit slapende ogen van een stengel. Deze miniplantjes laat je rustig verder groeien op de stengel en als de blaadjes groter zijn en er een drietal wortels van enkele centimeters aangegroeid zijn, kan je hem afknippen en oppotten. Of je kan ze laten zitten op de moederplant...Wel nog even geduld hebben ...
groetjes

di, 15/04/2008 - 18:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alleen als de moeder plant het begeeft moet je 'm in een potje zetten.
Door een ongelukje moest ik de keiki van de moederplant verwijderen. Deze had 1 wortel 3 blaadjes en een bloemtak. Ze maakt het goed en de bloemtak heb ik maar in een vaasje gezet.

Onderwerp gesloten