Phalaenopsis id

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/04/2007 - 18:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Phalaenopsis id

Ik heb een phalaenopsis en nou vroeg ik me af of het misschien een ondersoort van phalaenopsis lueddemanniana is, hij heeft een paarse lip die iets ingesneden is aan de voorkant, en op elk bloemblaadje zijn er streepjes en puntjes over de hele breedte van het blad, de steeltjes van de bloemen zijn wit.

bij voorbaat dank

za, 07/04/2007 - 19:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een foto geeft daar duidelijkheid over. Er kan natuurlijk altijd een Phaleanopsis lueddemanniana in de voorouders zitten.

zo, 08/04/2007 - 14:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op een site stond dat hij phalaenopsis pink panther heet, misschien kuny u hier wat mee.

Phalaenopsis id
zo, 08/04/2007 - 15:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

De soort Phalaenopsis lueddemanniana is erg variabel, wat zich in de bloemtekening goed laat zien. De foto is duidelijk een kruisingsproduct, want van de echte soort zijn de bloemblaadjes veelal smaller. De laatste jaren is er zo veel gekruist, dat het bijna onmogelijk is nog te herkennen wat de voorouders waren. Er zit wel "lueddemanniana" bloed in, dat is duidelijk te zien aan de tekening.

zo, 08/04/2007 - 15:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

De foto die je hebt gepost komt waarschijnlijk van deze site: https://tinyurl.com/y677cglc

en daarvan is de naam inderdaad Phalaenopsis 'Pink Panther', maar daarmee weet je nog niet wie de ouders zijn en ook niet of jouw orchidee identiek is aan deze op de foto.

Als je echt veel belang hecht aan namen geef ik de raad om bij orchideeënkwekers te kopen want in winkels of tuincentra zul je zelden namen vinden.

vrgr

zo, 08/04/2007 - 22:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is zeker dezelfde soort als de mijne, maar van lueddemanniana is bekend dat ze veel keiki s geeft, daarom wou ik dus weten of het familie was. Het lijkt mij namelijk ook leuk als dat zou gebeuren bij de mijne.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag