phalaenopsis ineens kleine bloemen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/01/2007 - 19:27
nanc

phalaenopsis ineens kleine bloemen

Hallo allemaal,
Ja echt het is een verslaving ook ik ben bezweken.

Ik heb er inmiddels 7 en 1 cambria.
Nu is er eentje die de eerste x grote bloemen gaf, maar nu dat ze voor de 2de x in bloei staat zijn de bloemen veel kleiner klopt dit en hoort het zo.?

En klopt het ook dat de cambria het niet fijn vind boven de vensterbank er zijn namelijk verschillende berichten hierover.

Groetjes Nanc

Foto's volgen snel van mijn schatjes

vr, 26/01/2007 - 21:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bloemen van mijn Phalaenopsis worden niet kleiner. De bloemen van de oudere planten worden in tegendeel groter.

De Cambria's staan tijdens de bloei in de woonkamer op de vensterbank tot wanneer ze in mei naar buiten kunnen en daar blijven tot het koud wordt. Dan komen ze naar binnen in een koele kamer waar ze blijven tot de bloemen open gaan.

vrgr

vr, 26/01/2007 - 21:57
nanc

Hoi Joana
Bedankt voor het antwoord ik had mijn cambria ook op de vensterbank maar de bloemen droogde daar helemaal op vandaar mijn vraag erover.

En wat betreft de kleinere bloemen, heb je enig idee waar dat dan door komt als die voor de 2de x bloeit dat ze zo klein zijn?

Groetjes Nanc

vr, 26/01/2007 - 22:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou het niet weten maar als de plant er gezond uitziet en de bloemen mooi gevormd zijn zou ik mij daar geen zorgen over maken.

De bloemen van de Cambria die verdrogen, misschien te droog en/of te droge lucht, te dicht bij een verwarmingsbron? Of gewoon uitgebloeid, ze houden wel lang maar niet zo lang als Phalaenopsis, want die kunnen maanden bloeien.

vrgr

za, 27/01/2007 - 16:59
ils

Ik had begrepen dat een cambria altijd koel moet staan. De mijne staan op de vensterbank in een onverwarmde slaapkamer. Hij staat dus daar blijkbaar niet goed?

za, 27/01/2007 - 17:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die staat daar heel goed maar ik neem die van mij naar de woonkamer wanneer de bloemen komen omdat ik er dan meer van kan genieten, maar ze mogen net zo goed in de koele kamer blijven.

vrgr

Onderwerp gesloten