Phaleonopsis

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/03/2004 - 22:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Phaleonopsis

Hallo

Ik heb vorig jaar per ongeluk (ben toen begonnen met kweken) de bloeistengels van mijn phaleonopsissen meteen na het bloeien helemaal afgeknipt. Ze vormden wel nieuwe scheuten maar maakten deze niet af! Ook is er tot nu toe geen bloeistengel te vinden...
Kan iemand me hierbij helpen/informatie geven?

Groeten Jim

do, 11/03/2004 - 10:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

VERZORGINGSTIPS

Temperatuur;
De Phalaenopsis vraagt een minimum nachttemperatuur van 16°C en een maximum dagtemperatuur van 32°C. Een dagtemperatuur van 20 tot 25°C het beste voor deze plant.

Licht;
De Phalaenopsis vraagt veel licht maar verdraagt wel geen rechtstreeks zonlicht. Zet de plant het liefst op een oost of west venster.

Water;
De orchidee niet gieten in het hart van de plant (rot en schimmels) maar wel op de potgrond (bark). Het ideale gietwater moet lauw zijn met een pH van 6–7.

Bemesting;
Gezien er in de potgrond (bark) weinig voedsel zit, kan men de Phalaenopsis best via het gietwater bemesten. De NPK verhouding 20-20-20 is prima voor een Phalaenopsis. Eind de lente of begin van de zomer (groeiseizoen) regelmatig bemesten, tijdens de wintermaanden of wanneer de planten in rust zijn minder.

Bloei bevorderen;
Planten die zijn uitgebloeid worden enkele weken in een koudere plaats gezet (12°C) om zo nieuwe bloemvorming te stimuleren (liefst in de herfst)

Uitgebloeide bloeistengels worden teruggesnoeid tot op 3 knopen boven het blad. Uit deze bovenste slapende ogen ontstaan door de invloed van de snoei nieuwe bloeistengels of de zeldzame “keiki’s (kindplantjes)

Veel succes,

Karen

Onderwerp gesloten