phaleonopsis

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/05/2004 - 16:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

phaleonopsis

mijn plant is uitgebloeit en nu is mijn vraag mag ik hem verpotten? staat in veel te kleine pot (of hoort dit zo)? het is een plastiek pot van een 9 cm doorsnede zo gekocht in de winkel maar de wortels zitten er helemaal opgedraaid in, mag ik hem verplanten in gewone potgrond, en hoe groot mag de pot eigenlijk zijn ,ik heb hem gekregen als geschenk, en weet totaal niets af van orchideeen, wel van andere tuinplanten, maar dit is nieuw voor mij

di, 11/05/2004 - 10:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt, nog één vraagje wat is barg? is dit hetzelfde als speciale orchidee grond of toch nog iets anders? en moet de nieuwe pot groter zijn dan de oude?

di, 11/05/2004 - 10:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Een Phalaenopsis houdt niet van een te grote pot.

Wat ik altijd doe is een wortelsnoei (laat 10/15 cm staan) en hem in de zelfde pot terug zetten, je kunt hem op barg zetten (grove schors) maar hij doet het ook prima in de daarvoor bestemde orchideeën potgrond die je bij een tuincentrum kunt kopen.

Houd er wel rekening mee dat nadat hij verpot is een weekje of 2 geen water krijgt, de wortelen moeten zich eerst herstelen van het verpotten (snoeien)

Groetjes,

Karen

di, 11/05/2004 - 13:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt Karen, nu kan ik voort denk ik, ik ben benieuwd of ik hem terug in bloei krijg, orchideen is een nieuwe ervaring voor mij, dus best spannend

di, 11/05/2004 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Redpoppy,

Ik raad je het gebuik van orchideeengrond zeer af. Is niet of te weinig waterdoorlatend. Ik gebruik het zelf nooit. Gebruik daarentegen barg,die je (hopelijk ?) in elk tuincentrum kunt krijgen. Mocht dat niet lukken,dan hoor ik dat graag van je(via mail) : jan [dot] dekker39atfreeler [dot] nl

Sukses.

Groetend,
Jan Dekker.

di, 11/05/2004 - 22:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Redpoppy,

Wat ik je ook kan aanbevelen als beginnend orchideeenliefhebber is het plantensysteem Seramis, met het watergeven kan dan in ieder geval al niets mis gaan. Dit kun je in ieder geval bij Intratuin halen en misschien ook wel bij een bloemenzaak bij jou in de buurt.
Ik heb mijn orchideeen in de doorzichtige plastic potten staan waar je ze meestal ook in koopt. Op de bodem wat grove schors voor de gaten onderin de pot. Een keer per 2 weken geef ik water en hou de potten goed schuin,zodat het water eruit kan lopen. In ieder geval hoef je dan niet bang te zijn dat de wortels wegrotten. Ook geef ik ze zo af en toe orchideeenmest van Pokon. Waar ikzelf nog niet uit ben is ,of ze daar wel zo goed in bloeien.

Groeten Rietta

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag