plastic DOORZICHTIGE potten

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/07/2003 - 02:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

plastic DOORZICHTIGE potten

Ik heb 5 Phalaeopsissen staan en 2 Dendrobiums. Mij is opgevallen dat al de Phalaeopsissen in een DOORZICHTIGE plastic pot staan.... terwijl de Dendrobiums NIET in een doorzichtige pot staan.
Is dat toeval... of heeft dat zijn reden ?
Ook heb ik nog nooit in een tuincentrum of winkel die doorzichtige potten aangetroffen, terwijl er toch (veel) orchideeën te koop staan aangeboden.

wo, 06/08/2003 - 22:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is een heel interessante vraag. Jammer genoeg kan ik je ook niet verder helpen. Hopelijk is er iemand die je wel kan helpen en mij ook wat wijzer kan maken. Veel succes

Sorry

wo, 17/09/2003 - 23:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

de phal word in een doorzichtige pot gezet voor de wortel groei

di, 23/09/2003 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Plaats jouw planten niet in doorzichtige potten. Zo voorkom je dat er algengroei aan de binnenkant van de pot ontstaat .En dat is niet zo best voor de wortel(groei). Ik gebruik steeds zwarte of bruine plastic potten.

Groetend,
Jan Dekker.
Voorzitter NOV.kring-Zuid-Limburg'
Geleen (Lb).

wo, 08/10/2003 - 22:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Persoonlijk vind ik juist het gebruik van doorzichtige potten (bij alle soorten) handig bij het bepalen wanneer er water gegeven moet worden. Als de plastic pot in een net passende overpot gezet wordt, mag algengroei geen probleem opleveren. Een enkele kweker heeft deze potten wel in de verkoop (sorry, weet niet meer waar).

di, 14/10/2003 - 16:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ben het eens met "anoniem": doorzichtig is handig ivm water geven.

Zelf vermoed ik dat het gewoon een verschil is in kweker/exporteur of zo: toen ik bij Intratuin in de aanbieding mijn phals kocht was de pot doorzichtig, maar een tijdje later mijn cymbidium (van ander merk) had een wit/grijze pot

Als iemand dus nog weet waar de doorzichtige potten (leeg dus) in de verkoop zijn: laat het even weten alsjeblieft!

Onderwerp gesloten