Reddingsplan Phalaenopsis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/12/2006 - 14:29
diafragma

Reddingsplan Phalaenopsis

Ik heb 2 phalaenopsissen uit de handen van m'n schoonmoeder gered. De 16 cm hoge bloempotten waren tot de rand met water gevuld. Resultaat: alle ondergrondse wortels verrot. Verder had ze nog wat snoeiwerk aan de bladeren verricht.
Ik heb ze inmiddels verplant en sproei ze dagelijks. Heeft deze reddingsoperatie nog zin of kan ik ze net zogoed weggooien?

PS: weet iemand trouwens hoe oud een Phalaenopsis (bij een goede verzorging) kan worden op de vensterbank?

Reddingsplan Phalaenopsis
wo, 13/12/2006 - 16:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ten titel van inlichting: het meervoud van Phalaenopsis = Phalaenopsis (geen sissen)
Plant zo droog mogelijk houden (zeker geen meststoffen) en afwachten of ze herstelt. Volgens de foto zijn er toch nog gezonde wortels.
Wat de leeftijd betreft bij goede verzorging, ik heb een 10-tal Phalaenopsis hybriden die tussen 15 en 20 jaar oud zijn.

vrgr

wo, 13/12/2006 - 17:57
diafragma

Er zijn inderdaad nog gezonde wortels Joanna, dat waren de bovengrondse. Wat je voorstelt (zo droog mogelijk houden, zeker geen meststoffen) doe ik al zo ongeveer. De bloempot probeer ik droog te houden, de overgebleven bovengrondse wortels sproei ik.

Trouwens respectabele leeftijden van je Phalaenopsissen (sorry, ik vind dat toch aardiger staan): 15 - 20 jaar had ik niet verwacht. Mooi doel om zelf ook naar te streven. De mijne staan pas 2 a 3 jaar, dus ik heb nog even te gaan.

Onderwerp gesloten