Te veel water gekregen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 13/08/2007 - 19:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Te veel water gekregen?

Ik ben 2 weken op vakantie geweest en iemand anders heeft voor mijn orchideeën gezorgt (vlinder orchidee). Toen ik thuis kwam stond er in de ene pot een hele laag met water (het water heb ik er gelijk uit gehaald) en de bladeren zijn helemaal slap (ze hangen helemaal) en de bloemen ook. Nou vroeg ik me af wat ik kan doen om hem nog te redden. Ik heb hem al een tijdje geen water gegeven (als ik hem water gaf liep alles er weer uit) maar het helpt niet, zou het helpen als ik heb orchideeën mest geef of weet iemand anders een oplossing? De andere heeft het trouwens wel overleeft.

De orchidee die zo slap is, wil ik liever niet kwijtraken. Ik heb hem al lang en er zitten 2 kleine nieuwe orchideeën aan (aan een bloemstengel).

groetjes nathalie

ma, 13/08/2007 - 20:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon zo droog mogelijk houden, en zeker geen mest geven!

di, 14/08/2007 - 00:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je twee weken weggaat kun je de plant beter nog eenmaal kleddernat maken en daarna op vakantie gaan. Die twee weken droog overleven ze beter dan een voetenbad van een te goed willende buur.

ruud

di, 14/08/2007 - 12:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb trouwens nog is goed gekeken maar mijn andere orchidee krijgt nu ook een grote roestplek met stippen, zou het spint kunnen zijn?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag