vanda droge bladeren?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/01/2007 - 14:23
Leenlor

vanda droge bladeren?

he Ik heb ook een vraag in verband met de vanda orchidee. Ik heb deze pas gekregen. Ze heeft een mooie stengel waar bloemen aanstaan. Sinds een paar dagen zijn de onderste bladeren bruin geworden en vallen ze gewoon af. Heeft iemand een idee hoe dit komt? Zijn de wortels misschien te droog of moet ik ze regelmatig met water bestuiven? Kan iemand me helpen? iK zou het jammer vinden moest mijn orchidee kapot gaan. Door iets wat ik fout doe. Ze staat in veel licht ( geen direckt zonlicht) en ze staat ook in een glazen vaas.

groetjes

wo, 24/01/2007 - 21:48
richmomo

ik heb ook een vanda gehad en helaas dood gegaan
velen zeggen dat het nu een slechte tijd is voor een vanda ik heb echter van een kweker gehoord dat het niet uitmaakt.

hoe heb je de vanda ik had hem namelijk in een vaas als je daar 2 cm water in doet is de luchtvochtigheid voldoende.

heb je hem gewoon hanngen dan moeten de wortels wit zijn en laat absoluut geen water in de blader kelkjes staan dan gaan ze er af en als dat eenmaal begint dan kan het snel gaan is bij mij ook zo gegaag. dan verrot de plant van binnen namelijk.

als de wortels groen zijn zijn ze te nat je kunt ze beter te droog hebben als te nat en onthoud een vanda gaat niet graag met natte voeten op ben dus smorgens wat sproeien en weinig tot geen mest en gewoon kraan water is het beste. velen zeggen geen kalk maar dat maakt juist het verschil een plant is kalk nodig als je geen klak in het water heb dan gaat de waarde omhoog en moet je eens in de tijd kalk toevoegen om het pijl te laten dalen als je elke keer gewoon kraan watrer geeft blijft het pijl gelijk.

succes er mee
gr monica

do, 25/01/2007 - 19:30
Leenlor

Vriendelijk bedankt voor de informatie. Ze staat in een grote vaas. Ik heb wel gehoord dat de wortels niet in het nat mochten staan? Dus als ik ze dan gewoon elke dag een beetje besproei zou het ook voldoende moeten zijn?

vr, 26/01/2007 - 13:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op de site van de NOV staan publicaties over Vanda, geschreven door Peter Siffels die een specialist terzake is.
https://tinyurl.com/y6o6mowv

De website van Peter; https://tinyurl.com/y6lopwar

vrgr

vr, 26/01/2007 - 17:18
Leenlor

vriendelijk bedankt allemaal, ik heb ondertussen ontdekt dat ik uit al de vorige vragen ivm de vanda heel wat informatie heb kunnen vinden.
groetjes

Onderwerp gesloten