WOLLUIS BIJ PHALAENOPSIS

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 30/03/2007 - 18:11
phalietje

WOLLUIS BIJ PHALAENOPSIS

Mijn phalaenopsis heeft last van witte pluizige beestjes.
Ze zitten enkel in de bloem(knop). Ze staat al zeker 2 maanden apart en regelmatig kijk ik de plant na en haal de beestjes eruit met een tandenstoker. Elke keer lijkt het dat ze weg zijn, maar na enkele dagen (of als een bloem opengaat) ontdek ik weer nieuwe boosdoeners. Ik prik dat ongedierte telkens weg, maar als ik nu (zonde, maar als dat de oplossing is oké dan) de stengel met bloemen en al wegknip zou het probleem dan weg zijn of moet ik nog ergens op letten?
alvast bedankt

vr, 30/03/2007 - 19:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Stengel wegknippen gaat niet veel uithalen. Plant om de paar dagen met de douchekop goed afspoelen. Ze zitten ook vooral in de bladoksels waar je bijna niet bij kunt.
Op deze manier kan je het meestal goed onder controle houden. Blijf je er toch last van hebben dan kan je Confidor van Bayer gebruiken. Om er zelf zo weinig mogelijk last van te hebben kan je de plant dan in een grote plastiek zak steken, plant goed besproeien met het middel en zak dichtknopen. ± een uur in de zak laten en dan plant uithalen.

vrgr

wo, 11/04/2007 - 16:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb vorig jaar hetzelfde probleem gehad, ook elke avond die vervelende witte beestjes verwijderen met een tandenstoker :-)
Uiteindelijk ben ik een product gaan halen tegen deze beestjes en heb de plant ermee ingespoten + de bladeren en stengel er goed mee ingesmeerd langs boven en onder en uiteindelijk heb ik ze klein gekregen!
de plant bloeit nu zoals ze nog nooit gebloeid heeft!
ik hoop dat het ondertussen ook al beter gaat met je plant!
veel succes!
spinie

Onderwerp gesloten