zieke orchideën

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/12/2005 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

zieke orchideën

Hallo iedereen,

Ik zit momenteel met een nogal groot probleem... Ik heb sinds enkele jaren meerdere orchideën en dat ging tot nu toe supergoed! Elk jaar nieuwe knoppen en zelfs dit jaar allemaal nieuwe scheuten. Maar ineens vallen bloemknoppen af en 'bloedt' de plant op deze plaatsen. Ook de andere plant heeft hier last van, maar dan op de top van een oude stengel en uiteindelijk wordt de doorzichtige vloeistof wit en dikker.
Laatst heb ik ook nog een kleine orchidee bijgekocht en deze stond in bloei, alleen alle knoppen worden zwart en vallen ook af.
Jullie kunnen begrijpen dat ik lichtelijk in paniek ben, want 3 van de 5 planten doen het op dit moment echt wel niet goed en dat vind ik erg jammer!
Als iemand weet wat er aan de hand kan zijn en hoe ik het probleem kan oplossen, laat dan aub zeker iets weten!

Groetjes,
Kirsten

wo, 21/12/2005 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag Kirsten,

ik heb een tijdje geleden ook een soortgelijk probleem gehad bij een van mijn dendrobiums, die ik nog niet zo lang had. De bloemknoppen vielen ook volledig af. Ik heb de orchidee dan uit de pot gehaald en ik zag dat de plant nog maar heel weinig wortels had. (door een of andere plaag of zo?) Ik heb de beschadigde delen dan verwijderd, de wortels goed afgespoeld met lauw water en de bloempot uitgespoeld met kokend water. Daarna heb ik de orchidee in nieuwe barg geplant.
Nu doet de plant het terug goed, maar het heeft natuurlijk ook zijn tijd nodig.
Dus ik raad je aan om je orchidee (de wortels) eens goed te bekijken en de orchidee te verpotten, misschien ligt daar -net als in mijn geval- de oorzaak wel.
Veel succes ermee.

Joke

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag