aarbei aangevreten door mieren

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 17/06/2005 - 12:46
Anke

aarbei aangevreten door mieren

Wij hebben een aardbeienplant in de tuin staan. De eerste aardbei rood, maar nog even een nachtje laten zitten, de volgende dag was hij weg, opgegeten door vogels? Nu hebben we er een net overheen, maar worden de vruchten aangevreten door mieren, wat kunnen we hiertegen doen?

Alvast bedankt!

vr, 01/07/2005 - 11:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij zijn het geen mieren (bij mij altans) maar ander kruipent spul. Deze beestjes zijn mook gek op stro dus ook dit vind ik geen oplossing. Ik zet wel stropotten in mijn tuin (omgekeerde bloempot met stro) om ze daarheen te lokken. Soms doe ik ook daar wel gif in zoals mieren poeder. Daarmee hou je de gif onder controlle en weg van je fruit.

Na velen jaren met dit probleem doe ik nu stukjes gaas om mijn plantjes. Dit gaas buig ik om zodat er een verhoging ontstaat die de bladeren en de aardbeien hoog van de grond zijn. Hierdoor blijven de aardbeien ook mooi schoon. Wel bij iedere pluk controleren of alles nog omhoog door het gaas groeit. En natuurlijk blijft het net tegen de vogels nodig. Zelf heb ik er een stuk horregaas over zodat de vogels ook niet door de mazen van het net gaan.

Het (grove) gaas kan je er nu ook nog omheen doen als je het naar het midden toe openknipt en voorzichtig om de pant heen vouwt.
Succes Evalien

Onderwerp gesloten