Door een storing is de email afhandeling van groeninfo.com verstoord. Het kan zijn dat u met een vertraging van enkele dagen email van ons heeft ontvangen. Onze excuses hiervoor.

Amandelen zaaien

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/01/2013 - 14:41
Eliaske

Amandelen zaaien

Hoe moet je amandelen zaaien? Hoe lang duurt de kiemtijd,...

Alvast bedankt!

zo, 20/01/2013 - 15:30
RdB

Wil je een specifiek ras dan zal je moeten stekken, die komen niet soortecht
uit zaad terug. Verse amandelen kun je direct in vochtig zand leggen, het
kiemen gaat snel. Je hoeft ze niet te helpen door de schil te kraken of zo.

Hier een aardig draadje er over:
https://goo.gl/soumzC

Ruud

zo, 20/01/2013 - 17:05
Eliaske

Bedankt Ruud.

Je zegt dat de kieming snel is, maar wat is snel ?

Een week, dagen, een maand?

Ik heb gehoord dat je ze ook kunt laten kiemen in vochtig keukenpapier. Is dit goed?

Bedankt!

zo, 20/01/2013 - 17:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog een weetje over soorten amandelen:
Overgenomen van het Internet

Er zijn twee soorten amandelen: zoete en bittere. BITTERE amandelen zijn korter en breder dan zoete amandelen en bevatten circa 2-3% van het giftige blauwzuurglycoside amygdaline. ZOETE amandelen bevatten vrijwel geen amygdaline.[2] Zoete amandelen kunnen daarom zo gegeten worden of als decoratie worden gebruikt. Ze worden gebruikt om amandelspijs, noga of marsepein te maken. Er kan amandelolie of amandelmelk van worden gemaakt. Die is licht verteerbaar en kan als vervanging van koemelk dienen.

**Uit het amygdaline in bittere amandelen kan ongeveer 4–9 mg waterstofcyanide per amandel worden vrijgemaakt.[3][4] Verschijnselen die kunnen optreden na het eten van bittere amandelen zijn opwinding, hoofdpijn, duizeligheid, spiersamentrekkingen, ademhalingsstoornissen en een plotselinge dood.[5] De maximum hoeveelheid veilig te eten bittere amandelen is afhankelijk van het lichaamsgewicht; voor volwassenen ligt dit meestal tussen de 10 en 15, voor kinderen geldt een lager aantal.

Bittere amandelen werden met name gebruikt voor het produceren van bittere amandelolie.

zo, 20/01/2013 - 17:47
RdB

Beide antwoorden zijn in het draadje te vinden

Ruud

zo, 20/01/2013 - 18:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo is het ook gemakkelijk toch ? :)

ma, 21/01/2013 - 01:33
ondergetekende

ik heb er gezaaid,ik had gelezen dat je ze juist wél moest kraken,
het viel me in ieder geval goed mee,ik heb er later nog wa gezaaid van gewoon
al uit de dop zijnde amandelen,en ook die kwamen vlot op..

hier mijn test:
https://goo.gl/eznmiu

ma, 21/01/2013 - 08:13
Eliaske

Volgens mij werkt de link niet maar dat kan ook aan mij liggen.

Hoe lang duurde het bij u totdat de amandelen gekiemd zijn?

ma, 21/01/2013 - 20:22
ondergetekende

inderdaad,link werkt niet.....
het duurde niet zo heel lang hoor,weet nie meer exaxt hoelang het
duurde,tussen de 2 a drie weken denk ik.

ma, 21/01/2013 - 20:26
Eliaske

Dus:

1) amandelen 24u weken in water
2) Na het weken, de amandelen op een vochtig zand leggen en in de koelkast leggen.
3) Na 2 weken uit de koelkast en op een warm plaatsje zetten.

Dat moet het zijn zeker?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag