Courgetteplant: wel bloemen, geen courgettes

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 31/05/2012 - 13:20
Birgitte

Courgetteplant: wel bloemen, geen courgettes

Hallo allemaal,
Twee jaar geleden had ik 2 courgetteplanten in mijn tuin. Uiteraard verheugde ik me al op biologische courgette maar zover is het nooit gekomen. De planten bloeiden als gekken maar er is nooit een courgette uit gekomen:-( Nu heb ik weer 2 courgetteplanten die al flink groeien. Is er iets dat ik kan doen om er voor te zorgen dat ik dit jaar wel courgettes kan eten en niet alleen de bloemen. De bloemen zijn ook lekker maar zo'n gedoe om klaar te maken:-) Of heb je bij courgettes, mannelijke en vrouwlijke planten?

Ben heel erg benieuwd!

do, 31/05/2012 - 14:18
wilmaph

Courgettes hebben mnl. en vrl. bloemen. Waarom je geen courgettes aan de planten krijgt zou ik niet weten.

do, 31/05/2012 - 15:01
RdB

Het niet goed bevruchten is een bekend verschijnsel bij teelt met slechts 1 of 2 planten. het beste bestuif je vooral de eerste bloemen met de hand. Bedenk dat de eerste bloemen meestal vrouwelijk zijn en dus bij gebrek aan mannetjes verloren gaan. Zijn ze lekker aan de gang dan loopt het meestal wel los, dus dan is er een ander probleem opgetreden.

Verder moeten ze veel te eten en te drinken hebben.

Ruud

ma, 09/07/2012 - 16:58
Roelof_2

Ik had dit jaar hetzelfde probleem.
Inderdaad er zijn mannelijke/vrouwelijke planten. De vrouwelijke herken je aan een begin van courgette onderaan de bloem. De mannelijke bloemen zitten direct aan de steel. Ik heb met een kwastje wat stuifmeel overgebracht, maar je kan ook de hele mannelijke bloem nemen om mee te bestuiven.
Tip: bind een lintje om de bloemen die je bestoven hebt, want de volgende dag zie je weer nieuwe, en denk je: Had ik die nou al gehad...?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag