Groentezaad voor Afrika?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/01/2007 - 21:19
wolf60

Groentezaad voor Afrika?

Op mijn reis naar Mali heb ik de (Nederlandse) eigenaresse van het hotel beloofd uit te kijken naar groentezaad. Ze heeft 1 x met succes bloemkool en broccoli gezaaid (wel kleine stronken geoogst), maar een 2e keer lukte niet. Wie weet welke soorten / rassen geschikt zijn? B.v.d., Stan W.

ma, 29/01/2007 - 12:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Stan,
Ik weet niet hoe daar de omstandigheden zijn, de grond bijvoorbeeld en ook niet waarom het de tweede keer niet lukte, maar persoonlijk zou ik liever kiezen voor een korte teelt.
Bloemkool en broccoli moeten nadat ze flinke planten zijn dan pas beginnen om het eetbare te maken.
Daarom zou ik liever een wat kortere teelt kiezen met bijvoorbeeld koolrabi.
Maar ook de uit China afkomstige en hier verkrijgbare koolsoorten zoals Paksoi en Amsoi beide in meerdere soorten, zeer smakelijk en mals lijken mij meer geschikt dan de bloemkool en broccoli.
En als het niet in de woestijn is dan zou dat kunnen lukken.
Succes, Frans.

do, 08/03/2007 - 22:07
PrimaPotPlant

tja, ik heb geen idee wat voor klimaat daar is :D

Maar als je soorten neemt die met een paar maand te oogsten zijn, kun je de meeste soorten wel daarheens turen. Bij sla bijv, of andijvie, zou ik dan soortne nemen voor de zomerteelt (ga er vanuit dat het daar warm is)
En je hebt ook broccoli die al met een paar maand te oogsten is bijv..

Succes en als er nog vragen zijn, dan hoor ik dat wel;)

Onderwerp gesloten