kweeperen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 11/01/2013 - 20:59
Edlih

kweeperen

Wie kan mij zeggen wat voor ziekte mijn kweepeerboom heeft? De vruchten zien er goed uit. Alleen als je ze opensnijdt zijn ze bruinig. Ook het blad van de boom ziet er niet optimaal uit.Het lijkt een beetje op bladvalziekte.

kweeperen
za, 12/01/2013 - 01:03
peterplant

Ik denk dat je de vruchten te rijp hebt laten worden, dan kleuren ze helemaal bruin. Ik heb zelf ook kweeperen die daar wel eens last van hebben, Je kunt er gewoon gelei van maken, die wordt gewoon helder en kleurt mooi rood.
Laat maar eens een foto zien van de aangetaste bladeren, als je die nu hebt, anders moeten we wachten tot er weer aangetaste bladeren zijn.

za, 12/01/2013 - 11:26
Edlih

Hoi Peterplant,
bedankt voor je antwoord. Na een avond veel googelen ben ik zelf ook wat wijzer geworden. Helaas had ik besloten, na al 6 jaar bruine vruchten, de boom te verwijderen. Nu begin ik vol goede moed aan een nieuwe. Heb inmiddels gelezen op een Duitse site dat het Fleischbräune is en weinig invloed heeft op de smaak van verwerkte vruchten. Een oorzaak kan zijn dat de boom te weinig kalk heeft of een teveel aan stikstof. Ik heb nu geen blad meer voorhanden maar ik denk dat de verkleuring van de bladeren een andere oorzaak heeft. Groetjes Edlih

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag