Luis in tuinbonen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/05/2006 - 11:36
Arlon

Luis in tuinbonen

Ik heb op mijn vokstuin tuinbonen staan en daar zit luis in waarmee kan ik deze luis het beste mee te lijf gaan want ik wil ze kwijt.

Vraag twee: ik heb van het voorjaar oude paardenmest onder gespit en daarop spinazie en wortelen gezaaid maar ze komen allebij slecht op kan dat aan de bemesting liggen.

za, 20/05/2006 - 16:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt Spruzit van Ecostyle gebruiken. Is op veel plaatsen te koop. Het is een biologisch middel. Dan heb je onderhand tenminste geen chemische troep op je bord liggen.

zo, 21/05/2006 - 15:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb ook weleens gehoord dat als je de toppen uit de tuinbonen haalt (wel zo handig als ze daaronder al bloeien) dat de luis dan ook verdwijnt. Deze schijnt niet van "oud" groen te houden!

Succes Miranda

vr, 26/05/2006 - 00:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vraag 1:
Naast de antwoorden van de vorige twee mensen die reageerden, heb ik ook de volgende methode met succes beproefd. Deze methode is vooral practisch als de luis zich niet alleen in de top van de plant heeft genesteld maar ook meer naar beneden:
Maak een mengsel van water, (vloeibaar) zeep en spiritus en benevel met een verstuiver de luislocaties. Door de verstikkende (zeep) en bedwelmende (spiritus) werking zal de luis sterven.
Gebruik niet teveel spiritus om te voorkomen dat je zelf beneveld raakt.

Succes.

ma, 07/05/2007 - 18:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

antw.1 Brandnetels plukken deze in een emmer doen 10 liter water erbij 24 uur laten trekken en dit met verstuiver aan brengen.

zo, 21/10/2007 - 12:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

brandnetelwater werkt prima,en is niet schadelijk voor het millieu.Witte vlieg moet je vsn de bladeren afwrijven,valt valt gaat dood,het is even een werk,maar gaat goed.Wel herhalen,ook schudden aan de plant en water erover werkt.
Wortel mag niet te vette aarde,dus dat kan de rede zijn.Spinazie smaakt niet overal even lekker is mij opgevallen.Ik heb het niet meer,maar snijbiet daarvoor in de plaats,die smaakt prima.
groeten,Suzanne

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag