Lelietje der dalen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/05/2006 - 12:21
GMB

Lelietje der dalen

Sinds enkele jaren heb ik lelietjes der dalen in mijn tuin.
Er staat er nu dit jaar voor het eerst, eentje in bloei. De rest van de plantjes bloeien niet. Kan iemand mij vertellen waarom niet?
Ik heb ze in het verleden uit de tuin van mijn ouders gehaald.
Daar bloeiden ze wel.
Bedankt alvast voor de info!

za, 20/05/2006 - 12:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het duurt een paar jaar voordat lelietjes der dalen na verplanten in volle bloei komen. Dus volgend jaar zullen er vast meer bloeien!

za, 20/05/2006 - 13:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lelietje de dalen lijkt een mooi plantje maar pas op. Voor je het weet woekert hij je hele tuin door. Dus hou hem in de gaten en trek er op tijd de uitlopers uit.

Gegroet, de tuinprins

za, 20/05/2006 - 14:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, jammer dat ie zo woekert! 't Is zo'n leuk plantje.
Omdat ie overal tevoorschijn kwam, ook tussen de tegels, heb ik hem in mijn tuin 3 jaar geleden uitgeroeid (dacht ik)
maar dit jaar is ie er even zo vrolijk weer.
vlijtige Lies

za, 20/05/2006 - 16:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je dit soort planten poot kun je hem indammen door een emmer zonder bodem in te graven en hier de plant in te zetten. Laat de rand net iets boven de grond. De plant kan zich dan niet verder uitbreiden dan de emmer groot is.

za, 27/05/2006 - 19:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb de lelietjes der dalen in een grote pot gezet. in het voorjaar zet ik de pot daar waar ik het er het meest van kan genieten. als ze zijn uitgebloeid dan zet ik de pot ergens achter in de tuin tot volgend jaar.

ma, 05/06/2006 - 12:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

wanneer je lelitje der dalen geplant hebt, duurt het een jaar of 4 voordat ze bloeien. dus je zult gewoon nog even geduld moeten hebben. maar blijf er wel vanaf. mocht je dat ene bloempje eraf halen, of wat blad wegtrekken, dan gaan de plantjes onherroepelijk dood. pas na 4 jaar kun je beginnen met plukken en het in bedwanghouden van de plant. maar denk eraan, altijd met mate. het lelietje der dalen is een heel gevoelig plantje. hoe weet ik dit, wij zijn kwekers van het lelietje der dalen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag